GOSSIP

Eurovision 2024: Το περίεργο με τη βαθμολογία του Ισραήλ και τα ερωτήματα

Eurovision 2024: Το περίεργο με τη βαθμολογία του Ισραήλ και τα ερωτήματα

Η πλέον αμφιλεγόμενη συμμετοχή, πάντως, στη Eurovision ήταν αυτή του Ισραήλ, λόγω των όσων λαμβάνουν χώρα στη Λωρίδα της Γάζας

H Eurovision 2024 προκάλεσε με το αποτέλεσμά της, αφού έβγαλε νικητή την Ελβετία. Στην πρώτη πεντάδα ήταν ακόμη η Κροατία, η Ουκρανία, η Γαλλία και το Ισραήλ. Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» πήρε την 11η θέση και η Κύπρος με τη Silia Kapsis τη 15η.

Η πλέον αμφιλεγόμενη συμμετοχή, πάντως, ήταν αυτή του Ισραήλ, λόγω των όσων λαμβάνουν χώρα στη Λωρίδα της Γάζας. Το κοινό υποδέχθηκε την 20χρονη Edel Golan με ηχηρές αποδοκιμασίες και γιουχαρίσματα, με την EBU να χρησιμοποιεί σύστημα anti-booing προκειμένου αυτό να μην ακουστεί στη ζωντανή μετάδοση του διαγωνισμού.

Πάντως, το «Hurricane» κέρδισε τη δεύτερη θέση στο televoting, «σαρώνοντας» τα 12άρια ανά την Ευρώπη (15 στο σύνολο). Βέβαια, μία λεπτομέρεια στην αναλυτική βαθμολογία από τους δύο ημιτελικούς προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άγιος Μαρίνος φαίνεται να μην τίμησε τη συμμετοχή του Ισραήλ με την ψήφο του στον Β’ Ημιτελικό, δίνοντας μηδέν στην Eden Golan. Δύο ημέρες μετά, ωστόσο, στον Μεγάλο Τελικό, το μηδέν έγινε… 12άρι.