ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Αλέξανδρος Μούκανος για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο: «Εκτινάχθηκε και καρφώθηκε μέσα σε φρεάτιο»

Ο αδικοχαμένος σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος
Ο αδικοχαμένος σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος
Eurokinissi/ Φωτογραφία αρχείου

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μούκανος ήταν παρών στο γύρισμα με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο το βράδυ του τραγικού δυστυχήματος στη Δραπετσώνα

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μούκανος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωΐαν σε είδον» της ΕΡΤ και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το δυστύχημα το οποίο στοίχισε τη ζωή στον σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο. Ο ηθοποιός, όπως ανέφερε, ήταν παρών στο δυστύχημα εκείνη την τραγική νύχτα.

Θυμίζουμε ότι ο βραβευμένος σκηνοθέτης έχασε τη ζωή του το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου 2012 κατά τη διάρκεια διαλείμματος σε γύρισμα της ταινίας «Η Άλλη Θάλασσα», στη Δραπετσώνα. Ο Αγγελόπουλος τραυματίστηκε σοβαρά από διερχόμενη μοτοσικλέτα, ενώ διέσχιζε πεζός το δρόμο. Ο σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Φάληρου όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Στιγμιότυπο από την τελευταία ανολοκλήρωτη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τίτλο «Η Άλλη Θάλασσα» όπως παρουσιάστηκε σε παλιότερη έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τον θάνατο του αξέχαστου, διεθνούς φήμης σκηνοθέτη.ΟΠΑΝΔΑ

Ο Μούκανος ο οποίος συμμετείχε στην τελευταία ταινία του Αγγελόπουλου ήταν παρών στο θλιβερό περιστατικό και ανέφερε ότι ο ίδιος έβγαλε τον σκηνοθέτη από το φρεάτιο όπου εκτινάχτηκε.

«Έδινε τις οδηγίες. Ήμασταν εγώ, ο Ακύλας Καραζήσης και ο πρωταγωνιστής συνάδελφος από την Ιταλία, δεν θυμάμαι το όνομά του. Μας εξήγησε στις 11 περίπου το βράδυ από πού θα κατεβούμε, πώς θα ανεβούμε, όλο το πλάνο της σκηνής και κατέβηκα εγώ στο μεσαίο διάζωμα μέσα στην εθνική, κατέβηκε και ο Ακύλλας και έμεινε μόνος του», είπε ο Αλέξανδρος Μούκανος.

«Κάνει να κατέβει, βάζει το πόδι στο δρόμο και περνάει η μηχανή η οποία τον χτύπησε στο κατέβασμα στο πίσω μέρος με τον ώμο του, εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο. Καρφώθηκε μέσα. Εγώ ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, οι αναβάτες σερνόντουσαν κάτω. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά. Εγώ είδα τη σκηνή, μας φώναξαν κάποιοι άλλοι ότι είδαν έναν άνθρωπο να αναπηδά και να καρφώνεται μέσα. Ήμασταν τρεις άνθρωποι που τραβούσαμε χωρίς να ξέρουμε τι τραβάμε και ποιος είναι μέσα. Μέσα στον πανικό δεν ξέραμε. Κάποιοι κομπάρσοι που έτρεξαν, ένας τεχνικός και εγώ τραβούσαμε. Αυτό το γύρισμα θα γινόταν στις 6 παρά 20 το πρωί, την ώρα που χάραζε και η πρόβα που κάναμε ήταν περίπου στις 11 το βράδυ. Μας εξηγούσε πώς θα γίνει το σκηνικό. Ήταν κάτι πολύ άσχημο… », εξομολογήθηκε ο ηθοποιός καταλήγοντας ότι σαν σκηνοθέτης «ήταν μαγεία».



Διαβάστε επίσης

Γιώργος Αρβανίτης: «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν απαιτητικός αλλά είχε δίκιο»

Θανάσης Βέγγος: Ο πιο καλός μας άνθρωπος «έφυγε» σαν σήμερα από τη ζωή