ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα ποινική έρευνα για το σιδηροδρομικό δίκτυο -Στο εδώλιο 8 στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κι άλλων εταιρειών

Νέα ποινική έρευνα για το σιδηροδρομικό δίκτυο -Στο εδώλιο 8 στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κι άλλων εταιρειών

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε πως δεν πιστοποιήθηκε η εκτέλεση του έργου συντήρησης των τρένων για 5,5 εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταβληθεί.

Μια ακόμη ποινική έρευνα για την κακοσυντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα μας παίρνει το δρόμο για την ανάκριση, καθώς με παραγγελία της οικονομικής εισαγγελίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 8 στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ της περιόδου 2017-2018, για το κακούργημα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην εκτέλεσαν πλήρως τη σύμβαση συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατ.ευρώ και να μην εισέπραξαν μισθώματα ακινήτων συνολικού ποσού 2,5 εκατ.ευρώ.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε πως δεν πιστοποιήθηκε η εκτέλεση του έργου συντήρησης των τρένων για 5,5 εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταβληθεί. Για αυτό το συγκεκριμένο σκέλος της σύμβασης διώκονται τα στελέχη και των 3 εταιρειών.

Επιπλέον, αποδείχτηκε πως με συνεχείς παρατάσεις στην έναρξη μίσθωσης ακινήτων, τα κατηγορούμενα στελέχη δεν φρόντισαν προκειμένου να εισπραχθούν τα μισθώματα με αποτέλεσμα να απωλεσθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Για αυτό το σκέλος της σύμβασης κατηγορούνται στελέχη 2 εταιριών, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ.