ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πανάγιος Τάφος: Λιγοστοί οι προσκυνητές λόγω των εχθροπραξιών - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας (vid)

Πανάγιος Τάφος: Λιγοστοί οι προσκυνητές λόγω των εχθροπραξιών - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας (vid)
Αρχείου - Eurokinissi

Το μήνυμα της ανάστασης του Ιησού είναι οικουμενικό, επισήμανε ο αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Αρχιεπίσκοπος Αρίσταρχος

Στη σκιά του πολέμου στη Γάζα, λίγο πριν την τελετή του Αγίου Φωτός, αυστηρά μέτρα ασφαλείας και λιγοστοί προσκυνητές συνθέτουν το σκηνικό στα Ιεροσόλυμα.

Οι εχθροπραξίες που μετρούν ήδη επτά μήνες διάρκειας καθιστούν τις συνθήκες προσκυνήματος ιδιαίτερα δύσκολες. Γι’ αυτόν τον λόγο τα μέτρα ασφαλείας στα Ιεροσόλυμα και ειδικά στον ναό της Αναστάσεως είναι δρακόντεια.

Το πλήθος πιστών που συνέρρεε στον Πανάγιο Τάφο άλλες χρονιές δεν έχει καμιά σχέση με τη φετινή εικόνα, καθώς φέτος οι πιστοί που θα φτάσουν μέχρι εκεί είναι αισθητά λιγοστοί.

Ο αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Αρχιεπίσκοπος Αρίσταρχος μιλώντας στην κάμερα του OPEN, έδειξε την είσοδο του Πανάγιου Τάφου, ενώ ανέβηκε τα σκαλιά προς το σημείο που έλαβε χώρα η σταύρωση του Ιησού Χριστού. Έδειξε τη βάση του σημείου, εκεί ακριβώς που στήθηκε ο Τίμιος Σταυρός και επισήμανε πως το μήνυμα της ανάστασης είναι οικουμενικό.