ΕΘΝΙΚΑ

Ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά την τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά την τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά την υπόθεση και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές

Με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε άμεσα ελεύθερος από τις αρχές του Ισραήλ Έλληνας αστυνομικός που νωρίτερα τέθηκε υπό κράτηση, ανέφεραν διπλωματικές πηγές αργά χθες Μεγάλο Σάββατο.

Το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά την υπόθεση και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι υπό αδιευκρίνιστες αιτίες, και μέσα στην αναστάτωση κατά τη διάρκεια της αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, ισραηλινοί αστυνομικοί συνέλαβαν τον φρουρό του Έλληνα πρόξενου στην Ιερουσαλήμ.

Εξηγήσεις ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις για τη σύλληψη του φρουρού του Έλληνα πρόξενου στα Ιεροσόλυμα. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζητεί την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός.

Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά».​