ΕΛΛΑΔΑ

Ωρολογιακή «βόμβα» τα ακαθάριστα οικόπεδα σε περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές

Ωρολογιακή «βόμβα» τα ακαθάριστα οικόπεδα σε περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές

Βραδυφλεγείς «βόμβες» για πυρκαγιές αποτελούν τα ακαθάριστα οικόπεδα

Ωρολογιακές «βόμβες» έτοιμες να εκραγούν είναι τα ακαθάριστα οικόπεδα σε περιοχές γύρω από την Αττική.

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Mega σε οικολογικό πάρκο στη Νέα Ερυθραία είναι τουλάχιστον αποκαλυπτικές. Κομμένα δέντρα, ξερόχορτα, πεταμένα μπάζα αλλά και σπασμένα τζάμια διαμορφώνουν μία εικόνα εγκατάλειψης στο πάρκο.

Ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (15/5) στο Mega έκανε λόγο για απουσία περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

«Είναι μία δασική έκταση που την αρμοδιότητά του την έχει το δασαρχείο. Ο δήμος κάποια στιγμή ήθελε να φροντίσει αυτό το αλσύλλιο, δεν ξέρω γιατί δεν έχει τη δυνατότητα ή δεν του δίνει την έγκριση το δασαρχείο να επέμβει. Ωστόσο, αυτή την κακοποιητική εικόνα που δημιουργούν οι συμπολίτες μας σε αυτούς τους χώρους, βλέπουμε παντού να πετάνε μπάζα και σκουπίδια. Είναι ότι χειρότερο για το περιβάλλον και δεν υπάρχει περιβαλλοντική συνείδηση», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Κρωπίας, σημειώνοντας στη συνέχεια:

«Υπάρχουν περιοχές όπου υπάρχει υποχρέωση να καθαριστούν τα οικόπεδα. Αυτές οι περιοχές είναι εντός σχεδίου, τα υπόλοιπα είναι αγροτεμάχια τα εκτός σχεδίου. Εκεί υπάρχει υποχρέωση των ιδιοκτητών που έχουν τα κτίσματα μέσα σε αυτά να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα».

Όπως ανέφερε ο κος Κιούσης, ο εκάστοτε δήμος δεν μπορεί να επέμβει σε δασικές εκτάσεις παρά μόνο εάν πάρει έγκριση από το δασαρχείο.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Σχετικές ειδήσεις