ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision 2024: Η στιγμή που 100 αστυνομικοί συνοδεύουν την εκπρόσωπο του Ισραήλ (vid)

Eurovision 2024: Η στιγμή που 100 αστυνομικοί συνοδεύουν την εκπρόσωπο του Ισραήλ (vid)
Twitter

Εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατικές ενέργειες στο Μάλμο, που φιλοξενεί τη φετινή Eurovision - Στους δρόμους χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην εκπρόσωπο του Ισραήλ στη φετινή Eurovision, την Έντεν Γκολάν, την ώρα που εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η Έντεν Γκολάν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Eurovision, κάτι που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις τόσο ανάμεσα στους συμμετέχοντες στον μουσικό διαγωνισμό από άλλες χώρες όσο και στους πολίτες του Μάλμε της Σουηδίας.

Για να προστατευθεί η νεαρή τραγουδίστρια συνοδεύεται συνεχώς από αστυνομικούς. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός φακός απαθανάτισε τη στιγμή που 100 Σουηδοί αστυνομικοί συνοδεύουν την Έντεν Γκολάν στην αρένα της Eurovision, την ώρα που χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή του Ισραήλ και απαιτούν την αποβολή του από τον αποψινό τελικό.

Σύμφωνα με τη Sun, η 20χρονη ερμηνεύτρια, η οποία αναγκάστηκε να μείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της εν μέσω φόβων ότι μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης, συνοδεύτηκε από δεκάδες αστυνομικούς στην αρένα.

Η στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο, με τα αυτοκίνητα της αστυνομίας να κινούνται κατά μήκος ενός κεντρικού δρόμου, ενώ την ίδια ώρα στον αέρα βρίσκεται ελικόπτερο που παρατηρεί την κάθε κίνηση, στην προσπάθεια να αποφευχθούν τρομοκρατικές ενέργειες.

Να αναφερθεί πως η 20χρονη Έντεν Γκολάν είχε διαταχθεί να μείνει στο δωμάτιό της από την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, Shin Bet.

Χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στους δρόμους του Μάλμε

Την ίδια ώρα, περίπου 15 χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έχουν ξεχυθεί στους δρόμους του Μάλμε, της πόλης που φιλοξενεί τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision αντιδρώντας στη συμμετοχή του Ισραήλ και απαιτώντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Οι διαδηλωτές κόλλησαν αφίσες στις οποίες έχει αλλαχθεί το σύνθημα της Eurovision από «Η μουσική μας ενώνει» σε «Ενωμένοι ενάντια στη γενοκτονία». Παράλληλα, κρατούν σημαίες της Παλαιστίνης και φωνάζουν πως το Ισραήλ «σκότωσε παιδιά» στη Γάζα και τη Ράφα.

* Με πληροφορίες από The Sun