MEDIA

Eurovision: «Πυρά» και από τον Γάλλο τραγουδιστή για τον πόλεμο στη Γάζα - Διέκοψε την πρόβα του

Eurovision: «Πυρά» και από τον Γάλλο τραγουδιστή για τον πόλεμο στη Γάζα - Διέκοψε την πρόβα του
AP

Το μήνυμα του Γάλλου τραγουδιστή για τον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα - «Η μουσική πρέπει να μας ενώνει»

Συνεχίζονται οι «αναταράξεις» στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision τόσο μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας όσο και του γεγονότος ότι ο διαγωνισμός έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα, καθώς εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Γάλλος τραγουδιστής, ο Slimane, αν και αποτελεί ένα από τα φαβορί του φετινού μουσικού διαγωνισμού διέκοψε την τελική πρόβα του. Μάλιστα, η στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο, υο οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προέρχεται από την τελευταία πρόβα του Slimane λίγο πριν από τον τελικό της Eurovision. Στο βίντεο φαίνεται ο Γάλλος τραγουδιστής να διακόπτει την ερμηνεία του προκειμένου να κάνει τη δική του τοποθέτηση για τον πόλεμο στη Γάζα.

«Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρευόμουν να είμαι τραγουδιστής για να τραγουδήσω για την ειρήνη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Slimane κατά τη διάρκεια αυτής της διακοπής της δικής του πρόβας από τη σκηνή της Eurovision 2024 και πρόσθεσε: «Η μουσική πρέπει να μας ενώνει, ναι, αλλά με αγάπη και ειρήνη».

Εν τω μεταξύ, στο Μάλμε της Σουηδίας, όπου φιλοξενείται ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 15 χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης απαιτώντας να αποβληθεί το Ισραήλ από τον τελικό.

*Με πληροφορίες από Daily Mail