ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα Metron Analysis: Αναπολούν το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου

Έρευνα Metron Analysis: Αναπολούν το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου
EUROKINISSI, φωτογραφία αρχείου.

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα της τελευταίας 50ετίας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis.

Περιόδους… ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αναπολεί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αφού σε ερώτηση για το κόμμα που άφησε περισσότερο τη «σφραγίδα» του κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης, το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη συγκεντρώνει 63%, με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται πολύ πίσω 24% και ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ να ακολουθούν, στο πλαίσιο έρευνας της εταιρείας Metron Analysis.

Ακόμη, το 63% των ερωτηθέντων «βλέπει» θετικά τη σύνδεση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 62% αποτιμά θετικά τη Μεταπολίτευση, ενώ, τα στοιχεία δείχνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως το κυρίαρχο πρόσωπο της περιόδου της Μεταπολίτευσης, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να είναι στη 2η θέση.

Όσον αφορά το πολίτευμα αλλά και το πλέον κατάλληλο για τη χώρα, το 44% ανέφερε ότι το σημερινό πολίτευμα είναι το καταλληλότερο (Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία), το 23% δήλωσε ότι η Ημιπροεδρική Δημοκρατία θα ήταν καλύτερη, ενώ, το 6% απάντησε ότι η Βασιλεία θα ήταν προτιμότερη.

Σχετικές ειδήσεις