ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη στο Newsbomb.gr για Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας: «Ανεκτίμητη αξία και δίχτυ ασφαλείας»

Ζαχαράκη στο Newsbomb.gr για Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας: «Ανεκτίμητη αξία και δίχτυ ασφαλείας»

Όλα όσα δήλωσε αποκλειστικά στο Newsbomb η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Ανεκτίμητη αξία και σημείο αναφοράς χαρακτήρισε τον θεσμό της οικογένειας η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr.

Με αφορμή την αποψινή Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας, η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στο Newsbomb πως «Αναζητώντας απαντήσεις και λύσεις σε μια σειρά από σύγχρονα, μεγάλα και μικρά κοινωνικά ζητήματα, η επιστήμη αλλά και η πολιτική «επιστρέφει» στον ρόλο, την αξία και τη σημασία της οικογένειας. Για το χτίσιμο του χαρακτήρα και των αξιών που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη οι νέοι άνθρωποι, την υποστήριξη των πιο αδύναμων μελών, την ενδυνάμωση των γυναικών, την ουσιαστική ενεργή φροντίδα των ηλικιωμένων».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας συμπλήρωσε: «Ειδικότερα στην πατρίδα μας, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις η πυρηνική οικογένεια παραμένει ανεκτίμητη αξία και σημείο αναφοράς. Στα δύσκολα κράτησε τη συνοχή της κοινωνίας, λειτούργησε και λειτουργεί ως «δίχτυ» ασφαλείας. Είναι κοινός τόπος και αναγκαία η επιστημονική υπόμνηση, πως κανένα σύστημα πρόνοιας όσο εύρωστο κι αν είναι δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια λειτουργική, με στέρεους και υγιείς δεσμούς, οικογένεια».

Κλείνοντας η Σοφία Ζαχαράκη εξήγησε: «όμως το κοινωνικό κράτος, είναι υποχρεωμένο να στηρίζει με τρόπο συνεκτικό και συγκροτημένο τις οικογένειες. Αυτό κάνουμε από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Μέσα από ένα συνεκτικό πλέγμα πολιτικών και μέτρων και έναν προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Η προσπάθεια μας για ισχυρές οικογένειες και σταθερό μέλλον, θα αποτυπωθεί πλήρως και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό που αποτελεί έναν εθνικό οδηγό για την ανάσχεση της δημογραφικής κατάρρευσης».

15 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου. Ο ετήσιος εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας εορτάζεται σε όλες τις χώρες, δείχνοντας έτσι τη σημασία που έχει η οικογένεια για τη σύγχρονη κοινωνία των ριζικών μεταβολών.

Σχετικές ειδήσεις