ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εμανουέλ Μακρόν: Πιέζει τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη συμμετοχή του Εμπαπέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Εμανουέλ Μακρόν: Πιέζει τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη συμμετοχή του Εμπαπέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
AΠΕ - ΜΠΕ

Τη δική του προσπάθεια ώστε να δει τον Κιλιάν Εμπαπέ να αγωνίζεται με τη Γαλλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κάνει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εκμυστηρεύεται σε συνέντευξή του στην «La Tribune Dimanche» ότι συζήτησε με τον πατέρα του Κιλιάν Εμπαπέ, για την πιθανή συμμετοχή του γιου του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, με την ομάδα του Τιερί Ανρί.

Ο Εμπάπε είχε εκφράσει την επιθυμία του να λάβει μία από τις τρεις θέσεις που επιτρέπονται για παίκτες άνω των 23 ετών στα ρόστερ των ομάδων που θα αγωνιστούν στο ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό τουρνουά.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ, παρότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να επιτρέψει σε κανέναν ποδοσφαιριστή της να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι, από τη στιγμή που υπάρχει και το Euro 2024.

«Βρέθηκα σε ένα γήπεδο με τον πατέρα του Εμπαπέ την περασμένη εβδομάδα (σ.σ. κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Variétés Club de France) και του έκανα την ερώτηση. Εκείνος μου απάντησε: "Θέλει να το κάνει". Ελπίζω όλοι οι σύλλογοι στην Ευρώπη να αφήσουν αυτή την ελευθερία στους παίκτες τους», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε:

«Είμαι χαρούμενος που όλοι οι γαλλικοί σύλλογοι το κάνουν και ελπίζω ότι και οι άλλοι θα ακολουθήσουν. Αυτό είναι το Ολυμπιακό πνεύμα».

Το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου δεν εντάσσεται στο καλεντάρι της FIFA και έτσι οι σύλλογοι δεν είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν ελεύθερους τους παίκτες τους για να συμμετάσχουν.

Σχετικές ειδήσεις