ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός AKTOR-Προμηθέας 90-82: Νίκη στον… αυτόματο πιλότο

Παναθηναϊκός AKTOR-Προμηθέας 90-82: Νίκη στον… αυτόματο πιλότο

Basket League: Ο Παναθηναϊκός AKTOR με εκτεταμένο rotation του Εργκίν Αταμάν σε αγώνα γιορτή, επικράτησε 90-82 του Προμηθέα.

Στον πρώτο του αγώνα μετά την πρόκρισή του στο Final-4 του Βερολίνου, ο Παναθηναϊκός έδειξε να... ταξιδεύει ήδη. Οι "πράσινοι" αν και στο πρώτο μέρος ήταν ακρτετά καλοί, στη συνέχεια πάτησαν.. φρένο, το μυαλό... θόλωσε και έβαλαν τον Προμηθέα και πάλι στο παιχνίδι. Στο τέλος όμως "μίλησε" η... εμπειρία και η ψυχραιμία και οι "πράσινοι" πήραν την 4η νίκη τους, με 90-82, στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, σε ισάριθμα παιχνίδια.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τζέριαν Γκραντ που είχε 15 πόντους και 7 ασίστ, ενώ 15 πόντους και 4 ριμπάουντ είχε ο Ματίας Λεσόρ. Από πλευράς Προμηθέα ξεχώρισαν οι Ετσενίκε και Ρέινολντς που είχαν 19 και 17 πόντους αντίσοιχα.

Παρά το γρήγορο 5-0 του Παναθηναϊκού, η αναμέτρηση ξεκίνησε με… χαλαρούς ρυθμούς και από τις δύο ομάδες. Ο Εργκίν Αταμάν έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του για… φρεσκάρισμα στην ομάδα, με τους “πράσινους” να μην μπαίνουν με το… πόδι στο γκάζι. Ο Ετσενίκε έδινε λύσεις για τους Πατρινούς, με τον Μήτογλου να κάνει το 8-4 και ο Χρυσικόπουλος να απαντάει άμεσα με τρίποντο , για το 8-7, με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα. Στο επόμενο πεντάλεπτο όμως ο Παναθηναϊκός… καθάρισε την υπόθεση νίκη. Με πολύ καλή άμυνα, σκορ από την περιφέρεια, αλλά και πολύ τρέξιμο στον αιφνιδιασμό οι “πράσινοι” έτρεξαν σερί 14-1 και “έκλεισαν” το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 22-8. Πρωταγωνιστές οι Μάριους Γκριγκόνις και Τζέριαν Γκραντ που είχαν 8 και 7 πόντους αντίστοιχα.

Το… καθάρισε από νωρίς

Πολύ καλό το ξεκίνημα του Προμηθέα στη δεύτερη περίοδο αλλά και του Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος απέδειξε και πάλι ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι Πατρινοί μείωσαν σε 32-13, αλλά κάπου εκεί ο Ηλίας Παπαθεοδώρου διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα για φάουλ που δεν έδωσαν οι διαιτητές στον Πάπας με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο τεχνικές ποινές και να αποβληθεί. Στο 13’ το σκορ ήταν στο 32-16 με τρίποντο από τον Ρέινολντς και στη συνέχεια πέρασε στο παρκέ και… έπιασε δουλειά ο Ματίας Λεσόρ. Με συνεχόμενους δικούς του πόντους από τη μία και συνεχόμενους του Πάπας από την άλλη στο 15΄το σκορ ήταν 40-24. Ο εξαιρετικός Καλαιτζάκης και ο Λευτέρης Μαντζούκας που με το που πάτησε παρκέ σκόραρε, έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 20 πόντους, 44-24 με την ομάδα του “τριφυλλιού” να πηγαίνει στα αποδυτήρια με σκορ 50-36.

Το έκανε… αγγαρεία και ο Προμηθέας έριξε τη διαφορά

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να κάνει… αγγαρεία με τους παίκτες του Αταμάν να έχουν πατήσει το πόδι τους στο φρένο και να έχουν μια αρκετά… χαλαρή αντιμετώπιση. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να το εκμεταλλευτούν και το κατάφεραν. Και αν δεν ήταν ο Παπαπέτρου που “εκτελούσε” πίσω από τα 6.75 η διαφορά θα είχε πέσει κάτω από τους 10 πόντους, με το σκορ στο 25’ να είναι 63-53. Ο Βιλντόζα ήταν εκτός τόπου και χρόνου και με συνεχόμενα λάθη ανάγκασε τον Αταμάν να τον περάσει εκτός, άνω ακριβώς το ίδιο έγινε και με τον Αντετοκούνμπο. Ο Προμηθέας έριξε τη διαφορά στους 7, αλλά ο Δημήτρης Μωραΐτης με τρίποντο έκανε το 68-60 που ήταν το σκορ δεκαλέπτου.

Και το παιχνίδι άρχισε από την αρχή

Οι “πράσινοι” ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχαν το μυαλό τους στο παιχνίδι και το.. πλήρωσαν. Ο Προμηθέας έβλεπε την έλλειψη συγκέντρωσης των αντιπάλων του και… χτύπησε σε αυτό. Με γρήγορο σερί, 2-8, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου σε 70-68 με τον Αταμάν να παίρνει άμεσα τάιμ άουτ για να… ξυπνήσει τους παίκτες του. Τον Μωραΐτη πάντως τον ξύπνησε, μιας και ο Έλληνας παίκτης με το που πάτησε παρκέ σημείωσε δύο συνεχόμενα τρίποντα και έκανε το 76-68. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε τα.. λάθη, ο Χέιλ έδινε λύσεις και το σκορ έγινε 81-77 με καλάθι του κάουαν, 3:20 πριν το τέλος. Στα τελευταία λεπτά οι "πράσινοι" βρήκαν το.. μυαλό τους, πρόσεξαν τις επιθέσεις τους και τελικά έφτασαν στην νίκη με σκορ 90-82.

Τα Δεκάλεπτα: 24-8, 50-36, 68-60, 90-82