GOSSIP

Παρατράγουδα με τους χορευτές της Μαρίνας Σάττι - Ο σάλος από τις δηλώσεις και η... συγγνώμη

Παρατράγουδα με τους χορευτές της Μαρίνας Σάττι - Ο σάλος από τις δηλώσεις και η... συγγνώμη

Οι Huseyin Cetintas και Yasin Ametoglou, σε συνέντευξη που έδωσαν σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν μετά την ελληνική εμφάνιση, μίλησαν τουρκικά και προκάλεσαν με τα σχόλιά τους

Σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό που κάθε άλλο παρά μουσικός είναι, με δεδομένο ότι η Eurovision έχει μετατραπεί σε μια διοργάνωση όπου δεν κυριαρχεί το τραγούδι, αλλά το πολιτικό παρασκήνιο, η ελληνική συμμετοχή διακρίθηκε στα παρατράγουδα του 68ου διαγωνισμού στο Μάλμε της Σουηδίας χάρη σε δύο από τους χορευτές που πλαισίωνα τη Μαρίνα Σάττι στη σκηνή.

Το μεγάλο «φάουλ», όπως αναφέρει και η Espresso, χρεώνεται σε δύο από τους χορευτές της, οι οποίοι με τις δηλώσεις που έκαναν σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο, προκάλεσαν σάλο και έκαναν τα social media να παίρνουν φωτιά, εγείροντας μέχρι και εθνικό ζήτημα.

Οι Huseyin Cetintas και Yasin Ametoglou, σε συνέντευξη που έδωσαν σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν μετά την ελληνική εμφάνιση, μίλησαν τουρκικά και σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την καταγωγή τους απάντησαν: «Είμαστε Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Ξεσηκωμός στα social media για τους χορευτές της Μαρίνας Σάττι

Ο εν λόγω αυτοπροσδιορισμός έφερε θύελλα αντιδράσεων στα social media, καθώς η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και αναφέρεται σε μουσουλμανική μειονότητα της συγκεκριμένης περιοχής.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι όλο αυτό συνέβη λίγο πριν από τη σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα το κάνει ακόμη χειρότερο, με ορισμένα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ρίχνουν ευθείες βολές στην ΕΡΤ.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ένας από τους δύο χορευτές της ελληνικής συμμετοχής τα... μάζεψε, απολογούμενος μέσω Instagram.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη για τη παρεξήγηση κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης που δώσαμε σχετικά με την υπέροχη συνεργασία που είχαμε με την Μαρίνα Σάττι και προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε ότι η συνέντευξη διαστρεβλώθηκε.

Όταν είπαμε ότι είμαστε Έλληνες Τούρκοι δεν εννοούσαμε ότι είμαστε Τούρκοι πολίτες. Η αλήθεια είναι απλή. Είμαι Έλληνας πολίτης και ο Χούσο (ο άλλος χορευτής) είναι Γερμανός πολίτης, γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Γερμανία. Προφανώς μιλάμε και Τουρκικά και πάντα θέλουμε και ευχόμαστε οι δυο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, να ζουν ειρηνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.