ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μενίδι: «Έβλεπε τη μητέρα της πέντε ώρες με καρφωμένο το μαχαίρι»

Μενίδι: «Έβλεπε τη μητέρα της πέντε ώρες με καρφωμένο το μαχαίρι»

Σοκάρει στην ομολογία του ο 50χρονος δολοφόνος της άτυχης 40χρονης μητέρας από το Μενίδι 

Τη Δευτέρα απολογείται στην ανακρίτρια ο 50χρονος, που δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του αφήνοντας το μαχαίρι καρφωμένο πάνω στο σώμα της.

«Δεν άντεχα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αμάξι μου. Εγώ δούλευα και εκείνη μου έτρωγε τα λεφτά. Χθες το πήρα απόφαση να σκοτώσω την γυναίκα μου. Να κάνω εγώ δύο δουλειές για να μου τα τρώει;», είπε ο δολοφόνος της 40χρονης.

Ο 50χρονος ομολογεί και περιγράφει με κάθε κυνισμό τα όσα έγιναν καρέ – καρέ. «Ξύπνησα το πρωί και πήγα στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήξερα ότι περνά από εκεί στις 05.30 το πρωί. Όταν την είδα, έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω. Στη συνέχεια έφυγα με τα πόδια και πήγα σε ένα ξενοδοχείο. Έκατσα λίγο εκεί και μετά πήγα με τα πόδια στην οικοδομή και ήπια κάτι μπύρες μέχρι που τελικά με συνέλαβαν».

Η δικηγόρος της οικογένειας της 40χρονης Ενκελέιντα, Βούλα Δημητριάδου, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τη δολοφονία στο Μενίδι που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Αντιλαμβάνεστε ότι τα δύο παιδιά έχουν υποστεί και τα ίδια κακοποίηση από τον πατέρα τους. Τα παιδιά έχουν φτάσει στην γενέτειρα της μητέρας τους, όπου θα λάβει χώρα η κηδεία. Έχουν συσσωρευτεί πολλά στις ψυχές αυτών των παιδιών διότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά ήταν μία κατ’ εξακολούθηση κακή συμπεριφορά. Θα πάρει πολύ καιρό με ειδικούς επιστήμονες και με την υποστήριξη και προστασία του οικείου περιβάλλοντος προκειμένου αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, να σβήσουν από το οπτικό πεδίο τους αλλά και από την ψυχή τους, τις σκηνές βίας», ανέφερε αρχικά.

«Επί πέντε ώρες έβλεπε την μητέρα της με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά»

«Κλήθηκε να αναγνωρίσει κιόλας μέσα από το διαδίκτυο και από την συγκεκριμένη φωτογραφία που κειτόταν η μητέρα, ότι ήταν η μητέρα της. Αντιλαμβάνεστε το σοκ που υπέστη αυτό το παιδί; Όταν αντικρίζεις μία τέτοια εικόνα, και μάλιστα καταμεσής του δρόμου, και επί 5 ώρες μέσα στον δρόμο, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά. Θυμώνω όταν αναφέρομαι σε αυτές τις καθυστερήσεις, στο να έρθει να γίνει μια ιατροδικαστική αυτοψία. Δυστυχώς όμως είδαμε άλλη μία φορά μία σορό παρατημένη στον δρόμο. Μια γυναίκα η οποία ήταν καθ’ όλα ηθική, που αγωνιζόταν για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά της. Μια γυναίκα η οποία αποφάσισε πραγματικά να απομακρυνθεί από το κακοποιητικό περιβάλλον. Δυστυχώς δέχθηκε ξανά τον κακοποιητή της. Μια γυναίκα η οποία προφανώς μεγάλωσε στο οικογενειακό περιβάλλον της με άλλα στερεότυπα, στο να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη. Έκανε αυτό το λάθος», επεσήμανε η κ. Δημητριάδου.

«Σε μία τέτοια περίπτωση τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Γνωρίζει κάθε γυναίκα που κακοποιείται τι υπηρεσίες παρέχονται μέσα σε μία δομή; Τα θύματα πρέπει να ζουν υπό αξιοπρεπείς συνθήκες. Να απονέμεται ταχύτατα δικαιοσύνη και όχι να παίρνουμε αναβολές. Γιατί δεν ήρθε το ένα έγγραφο, γιατί δεν ήρθε το άλλο και πάμε από χρόνο σε χρόνο, και όταν έρχονται όλα αυτά έχω έναν άνθρωπο που ήδη έχει χάσει την ζωή του. υπάρχουν αύτη την στιγμή καταγγελίες, έχει την εικόνα όλων αυτών των καταγγελιών η εισαγγελία, όταν υπάρχει διαβιβαστικό; Υπάρχει πληρότητα ενημέρωσης για να δούμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κακοποιητή, ο οποίος επαναλαμβάνει αυτή την συμπεριφοράς του; Όπως ο κύριος που είχε προετοιμάσει την αφαίρεση ζωής της εν διαστάσει συζύγου του».

Σχετικές ειδήσεις