ΕΛΛΑΔΑ

Μαγνησία: Συνελήφθη 45χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Βρέθηκαν στο σπίτι του 34 αρχεία με παιδιά

Μαγνησία: Συνελήφθη 45χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Βρέθηκαν στο σπίτι του 34 αρχεία με παιδιά

Κατείχε τουλάχιστον 34 αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, καταφανώς κάτω των 12 ετών.

Σε μια νέα σύλληψη προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε βάρος ενός 45χρονου στην περιοχή της Μαγνησίας. Σε βάρος του έχει σχηματισθεί δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές μετά από κατάλληλη αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών αλλοδαπού Οργανισμού, μέσω της EUROPOL, εντοπίστηκε ο 45χρονος. Ο χρήστης εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και νεφοϋπολογιστικής, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά, τουλάχιστον -34- αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, καταφανώς κάτω των 12 ετών.

Προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικών εταιριών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας. Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ανωτέρω εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM και κάρτα μνήμης, σκληρός δίσκος, ο οποίος εξήχθη από σταθερό ηλεκτρονικό

υπολογιστή, -2- κάρτες μνήμης, -2- φορητά μέσα αποθήκευσης τύπου USB και οπτικός ψηφιακός δίσκος (DVD). Μάλιστα, κατά την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, ενώ εντοπίσθηκαν αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνο -2- αρχεία βίντεο, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.