Μπήκαμε στην κουζίνα της Madame Ginger - Πώς μία απόλυση την οδήγησε στη συνταγή της επιτυχίας
Πηγή: Newsbomb.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Μπήκαμε στην κουζίνα της Madame Ginger - Πώς μία απόλυση την οδήγησε στη συνταγή της επιτυχίας

Η Madame Ginger άνοιξε την κουζίνα και την «καρδιά» της στο Νewsbomb.gr - Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη γνωστή Ελληνίδα σεφ και food blogger - Πώς συμμετέχει στο φετινό Athens Street Food Festival και γιατί να το επισκεφθεί κανείς

Η Μαριλού Παντάκη ή αλλιώς Madame Ginger είναι μία από τις πιο γνωστές Ελληνίδες σεφ και food blogger. To Νewsbomb.gr επισκέφθηκε την κουζίνα της, συζήτησε μαζί της για το Athens Street Food Festival και για την πορεία της μέχρι τώρα ενώ μας πρόσφερε και ένα από τα πιάτα της, «κολοκυθάκια με κόκκινη σάλτσα».

Η Madame Ginger έχει φτιάξει μία «οικογένεια» στην οποία γράφει και μοιράζεται μυστικά για τη μαγειρική και την επιστήμη γύρω από τα υλικά. Παίρνει συνεντεύξεις, δημιουργεί συνταγές προτείνει μαγαζιά για φαγητό και παράλληλα είναι YouΤuber.

Πίσω από το brand που έχει στήσει κρύβεται μία δυνατή ομάδα πέντε κοριτσιών που εργάζεται με όρεξη και μεράκι προκειμένου να υλοποιηθούν τα παραπάνω project.

Όπως η ίδια αποκάλυψε το αγαπημένο της φαγητό είναι μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που δεν της έχει πετύχει μία συνταγή.

«Η βάση μου είναι η ελληνική κουζίνα, παίρνω πιάτα και προσπαθώ να τα μετατρέψω σε χορτοφαγικά», ανέφερε σχετικά με την πηγή έμπνευσης των συνταγών της.

Η ιστορία του nickname «Madame Ginger»

Πίσω από το nickname «Madame Ginger» κρύβεται μία ιδιαίτερη ιστορία. Η Μαριλού Παντάκη ήθελε να χρησιμοποιήσει το Madame και ένα από τα αγαπημένα της υλικά, για προφανείς λόγους δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πιο αγαπημένο της, το σκόρδο, γιατί τότε θα ήταν Μαντάμ Σκόρδο όπως εξήγησε γελώντας. Έτσι αποφάσισε να επιλέξει την πιπερόριζα ή αλλιώς τζίντζερ.

Η Μαριλού μιλά με μεγάλο ενθουσιασμό για την οικογένεια της εταιρείας «Madame Ginger». Όπως ανέφερε δουλεύουμε στο στούντιο μας στην Κυψέλη (σ.σ. που επισκεφθήκαμε), σ’ αυτή την οικογένεια είμαστε μόνο κορίτσια δουλεύουμε και παράλληλα περνάμε καλά.

Πώς μία απόλυση την οδήγησε στην κορυφή

Η Μαριλού εργαζόταν στις Δημόσιες Σχέσεις και την Επικοινωνία, όταν ο τότε εργοδότης της διέκοψε τη συνεργασία τους. Σε ηλικία 27 ετών αποφάσισε να σπουδάσει μαγειρική και να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτήν. Πλέον κρατάει τα ηνία της εταιρείας της, έχει γράψει δύο βιβλία μαγειρικής και έχει στο ενεργητικό της μία επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή.

«Είχα σπουδάσει Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία, εργαζόμουν σε διάφορες διαφημιστικές. Όταν με απέλυσαν χάρηκα πάρα πολύ, ήξερα ότι θα βρω αυτό που ήθελα στη ζωή μου. Μετά σπούδασα μαγειρική, παράλληλα έφτιαξα και το blog μου και σήμερα είμαι εδώ», ανέφερε.

Η ίδια δεν θα σταματήσει ποτέ να μαγειρεύει καθώς το φαγητό, είναι το πάθος της, η ζωή της και ο πιο δυνατός της έρωτας.

Η Madame Ginger στο Athens Street Food Festival

H Madame Ginger, σε συνεργασία με την Aria Fine Catering, συμμετέχει στο Athens Street Food Festival 2024, με το περίπτερο «the mushroom». Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα απολαύσουν τέσσερα λαχταριστά πιάτα με πρωταγωνιστή τα μανιτάρια, σε διάφορες αλμυρές αλλά και γλυκές συνταγές, με την υπογραφή της αγαπημένης food blogger και του executive chef Δημήτρη Παναγιωτόπουλου.

Το The Crispy Pot με τραγανά τηγανητά μανιτάρια, κρεμμύδια, πατάτες και tartare sauce με βάση την Hellmann’s Vegan Mayo δημιουργεί ένα υπέροχο μπλέξιμο. Το ζεστό soft Chocolate Mushroom Cookie με μανιτάρι πορτσίνι και σαντιγί ίσως εξελιχθεί στο πιο πολυσυζητημένο γλυκό του φετινού ASFF.

«Έχω το δικό μου περίπτερο στο Athens Street Food Festival, το «Τhe mushroom» έχουμε ως βάση το μανιτάρι. Ο κόσμος το αγάπησε πολύ και αγάπησε και το γλυκό μας πιάτο που είναι με μανιτάρι. Το φετινό Athens Street Food Festival, έχει πολλά vegan πιάτα και ωραία διακόσμηση», είπε η Madame Ginger.

Athens Street Food Festival: Αμέτρητες μυρωδιές, κουζίνες από ολόκληρο τον πλανήτη στο Γκάζι

Το Athens Street Food Festival έχει ανοίξει τις πόρτες του από το περασμένο Σαββατοκύριακο και θα βρίσκεται εκεί για το κοινό μέχρι τις 26 Μαΐου. Πρόκειται για μία εκδήλωση που ξεκίνησε το 2016 και έκτοτε κάθε Μάιο το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι γεμίζει με χιλιάδες foodies που επισκέπτονται το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας, το φεστιβάλ που άλλαξε τον χάρτη της εγχώριας γαστρονομίας, το φεστιβάλ που παρουσιάζει αλλά και καθιερώνει τα trends του «φαγητού του δρόμου».

Αμέτρητες μυρωδιές, κουζίνες από ολόκληρο τον πλανήτη, πρωτότυπες και ευφάνταστες ιδέες και συνδυασμοί που δεν μπορείς να γευτείς πουθενά αλλού εκτός από τα αποκλειστικά pop-up μαγαζιά του, καταξιωμένοι chefs αλλά και “άγνωστοι” chefs που έχουν κάτι μοναδικό να προτείνουν: αυτή είναι η μυστική και τόσο επιτυχημένη συνταγή του Athens Street Food Festival!

Φέτος, τα τρία τριήμερα του Μαΐου (10-11-12, 17-18-19, 24-25-26 Μαΐου), οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν απίθανες και αποκλειστικές γεύσεις από το Βιετνάμ, το Μεξικό, την Ονδούρα, την Ιαπωνία, την Αιθιοπία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και φυσικά την Ελλάδα! Εσύ τι θα (πρωτο)δοκιμάσεις;

Ανάμεσα στους δεκάδες chefs του φετινού Athens Street Food Festival, έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε με τις δικές τους street food προτάσεις τρεις καταξιωμένους chefs που ηγούνται της Αναγέννησης του ελληνικού φαγητού που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια: τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη (αστέρι Michelin), τον Γρηγόρη Κική (αστέρι Michelin) και την Madame Ginger!

Φυσικά, το Athens Street Food Festival σημαίνει και φεστιβαλική ατμόσφαιρα! Κάθε μέρα τη μουσική θα αναλαμβάνουν γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ κάθε βράδυ στις 21:00 θα ξεκινάει μεγάλο πάρτυ με γνωστούς DJs.

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 – 00:00, Σάββατο 12:00 – 00:00, Κυριακή 12:00 – 00:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προπώληση: 3 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων online στo more.com, τα καταστήματα Public και το δίκτυο του more. Οι πωλητές εισιτηρίων χρεώνουν προμήθειες ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Πληροφορίες: www.athensstreetfoodfestival.gr



Διαβάστε επίσης


To Athens Street Food Festival ξεκινάει αύριο Παρασκευή 10 Μαΐου

Πολιτιστική ατζέντα: Η Αθήνα γεμίζει με πιάνα, αμέτρητα φεστιβάλ και Θανάση Παπακωνσταντίνου

Από ελληνική μυθολογία μέχρι Τόνι Μοντάνα: 5 artists για τις τάσεις του τατουάζ - Χρήσιμες συμβουλές

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ