Καιρός: Έντονο και μεγάλης διάρκειας το επεισόδιο αφρικανικής σκόνης - Πού έρχονται 39αρια

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Καιρός: Έντονο και μεγάλης διάρκειας το επεισόδιο αφρικανικής σκόνης -  Πού έρχονται 39αρια
2'

Ξεκίνησε την επέλασή της η αφρικανική σκόνη. Σήμερα η μέρα χαρακτηρίζεται από την αστάθειά της, την άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και τις τοπικές λασποβροχές που αναμένονται.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, το σημαντικότερο στοιχεία του καιρού για σήμερα αλλά και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας είναι η αυξημένη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ενώ και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω η θερμοκρασία.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, τις επόμενες ημέρες το επεισόδιο της αφρικανικής σκόνης αναμένεται να είναι έντονο, ενώ θα συνοδευθεί και από άστατο καιρό.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να έχουμε συννεφιές με τις υψηλές θερμοκρασίες που θα εστιάσουν κυρίως στην κεντρική Ελλάδα και προς τα νότια θα φτάσουν ακόμα και τους 36 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν έψς και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ στην Κρήτη ο καταβάτης βορείας αναμένεται να ανεβάσει και άλλο την θερμοκρασία όπου δεν αποκλείεται να δούμε θερμοκρασίας ακόμα και 39 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι δεν θα δούμε τις εικόνες με τος κίτρινους και πορτοκαλί χρωματισμούς που αντικρίσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο το ανησυχητικό είναι η διάρκεια του φαινομένου καθώς ξεκινάει από σήμερα και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θα διαρκέσει έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Μπορεί προς τη βόρεια Κρήτη να δούμε μέχρι και 39 βαθμούς την ίδια στοιχεία προς τα βόρεια και δυτικά της χώρας δεν θα ξεπερνάμε τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα δυτικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς, στα βόρεια τους 21 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή