ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη

Παύλος Μαρινάκης - Κυβερνητικός εκπρόσωπος
Αρχείου EUROKINISSI

Ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη

Δείτε live την τακτική ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στους πολιτικούς συντάκτες.

Στο θέμα της ακρίβειας που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επικαλούμενος και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού νωρίτερα και την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατατέθηκε στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις».

Σκοπός του Σχεδίου Νόμου είναι:

η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος καινοτομίας με τη δημιουργία του νομικού προσώπου «Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας»,

ο εκσυγχρονισμός των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τη δυνατότητα διοργάνωσης διδακτορικών σπουδών, την απλοποίηση της ίδρυσης Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και τη συμμετοχή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ερευνητικά προγράμματα και

η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, του επιπέδου κυβερνοασφάλειας και η ενίσχυση της αξιοπιστίας των πληροφοριακών συστημάτων.

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν στην επίλυση ζητημάτων των υγειονομικών υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, στην ενίσχυση του εισοδήματος του στρατιωτικού προσωπικού, στη διευθέτηση οικονομικών ζητημάτων, στην κατάταξη καταρτισμένου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ενίσχυση της ασφάλειας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί κρίσιμο ζήτημα και βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης καθώς η ενίσχυσή τους συμβάλλει κατ’ επέκταση στην θωράκιση της χώρας και την αμυντική ικανότητά της.

Επιστολική ψήφος

Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί ψηφοδέλτια επιστολικής ψήφου 150 χιλιάδες σε σύνολο 202.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Στο Λιτόχωρο Πιερίας και στην Κατερινη αύριο ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στην κύρωση του Μνημονίων για τις Πρέσπες με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, αλλά και δημοσιεύματα που ήθελαν τον κ. Γεραπετρίτης να είχε εξαρχής γνώση επί της Συμφωνίας και είχε παλαιότερα συνομιλίες με τον Νίκο Κοτζιά, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως για το θέμα απάντησε ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός κατά την πρωινή τηλεοπτική συνέντευξή του.

Χαρακτήρισε δε, από τις πιο ακατανόητες κινήσεις της αντιπολίτευσης, ως την πιο κορυφαία, όπως είπε, την οποία δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε, καθώς δεν καταλαβαίνει κανείς Έλληνας πολίτης γιατί τέτοια σπουδή, τη στιγμή που η Σκοπιανή προεδρος αρνείται και η ελληνική αντιπολίτευση να θέλει να τα ψηφίσουμε όλα...Δεν προχωρούμε σε αυτή τη συζήτηση, δικαίωνεται η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να μη βιαστεί για την ψήφιση των μνημονίων.

Οσον αφορά στο θέμα Γεραπετρίτη, έκανε λόγο για ψέματα και αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας, σημειώνοντας πως δεν έχει συναντήσει ποτέ με τον κ.Κοτζιά. Όλα όσα λέγονται είναι ασύστολα ψεύδη και τα διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Εγείρεται το ερώτημα αν αυτά τα σενάρια διακινούνται εξ αμελίας ή εκ δόλου.