ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός AKTOR: Σοβαρός και άνετος για το 1-0 στη σειρά με τον ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός AKTOR: Σοβαρός και άνετος για το 1-0 στη σειρά με τον ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός AKTOR: Παίζοντας... μισός δε δυσκολεύτηκε να πάρει την πρώτη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με 84-66 - Χωρίς Σλούκα, Ναν, Χουάντσο και με τον Μπαλτσερόφσκι να αποχωρεί στη διάρκεια του ματς οι γηπεδούχοι. 

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να παρατάχθηκε χωρίς του Σλούκα, Ναν, Ερνάνκομεθ και να έχασε και τον Μπαλτσερόφκσι (στο δεύτερο μέρος) όμως με μία πολύ σοβαρή και συγκεντρωμένη εικόνα κατάφερε να πάρει μια άνετη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (84-66) και να κάνει το 1-0 στη σειρά.

Πλέον οι "πράσινοι" πάνε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το απόγευμα, για το 2-0, έτσι ώστε να μπορούν να στρέψουν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά και μόνο στο Final-4 του Βερολίνου.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με φόρα το ματς, προηγήθηκε με 1-4 αλλά ο Παναθηναϊκός αρχικά με τρίποντο του Μήτογλου προηγήθηκε με 4-4 και ακολούθησε σερί 5-0 για να πάρει προβάδισμα με 9-4. Κάπου εκεί ξεκίνησε να ζεσταίνεται ο Πόρτερ, ο οποίος έδινε συνεχώς λύσεις στην ομάδα του ΠΑΟΚ με τον Άλστον να πετυχαίνει τρίποντο και να μειώνει σε 12-11. Οι “πράσινοι” έβρισκαν λύσεις από την περίμετρο, αλλά ο Άλστον έκανε ακριβώς πιο ίδιο με το σκορ να γίνεται 18-16 και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 22-18.

Πήρε… φωτιά ο Πόρτερ, τον έλεγχο όμως τον είχε ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ο Αταμάν προχωρούσε σε συνεχείς αλλαγές, θέλοντας να κρατήσει φρέσκια την ομάδα του, με τον Πόρτερ όμως να συνεχίζει να σκοράρει και να μείνει σε 24-23. Ο Λεσόρ άρχισε να παίρνει τη μπάλα στην ρακέτα και να προκαλεί μεγάλη φθορά στη front line του ΠΑΟΚ με τους “πράσινους” αν παίρνουν διαφορές με 29-23 και 34-26. Ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ όμως είχε… κέφια και με 7 συνεχόμενους πόντους ( τελείωσε με 16 πόντους το πρώτο μέρος) προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα μετατρέποντας το 39-31 σε 39-35 και ξαναβάζοντας τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι. Για μία ακόμα φορά, όμως, ο Παπαπέτρου έκανε τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό και έδωσε και πάλι ένα καλό προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία πήγε στα αποδυτήρια με καλάθι του Αντετοκούνμπο και σκορ, 46-37.

Έπαιξε άμυνα ξέφυγε με 16 πόντους και το τελείωσε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντυπωσιακά με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να κάνει δύο φοβερά καρφώματα και μια απίστευτη τάπα στον Πόρτερ και να δίνει προβάδισμα 13 πόντων στην ομάδα του, 50-47. Ο Μίχαλακ, όμως, άρχισε να ζεστάινεται και τα συνεχόμενα τρίποντα του μαζί με τον Μήτογλου, έκαναν το 53-44, στο 25', με τους "πράσινους" να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά, αλλά ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε συνεχώς λύσεις και με τρίποντα των Μήτογλου και Γκριγκόνις πήρε και πάλι διαφορά 13 πόντων, 61-48, τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να παίζουν πολύ καλή άμυνα και μετά από εντυπωσιακό κάρφωμα του Λεσόρ "έκλεισαν" το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 16 πόντους, 66-50.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι με τον Αταμάν να πορσπαθεί να φρεσκάρει και να προφυλάξει τους παίκτες του και τον ΠΑΟΚ να θέλει να μαζέψει τη διαφορά. Οι "πράσινοι" όμως είχαν διάθεση, είχαν όρεξη, έτρεχαν στο γήπεδο και στο 33' το σκορ έγινε 72-50, με τη διαφορά να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση με το τελικό να έρχεται απολύτως φυσιολογικά.

Τα Δεκάλεπτα: 22-18, 46-37, 65-60, 84-66

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ