Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!

Η Premier League είναι η πρώτη μεγάλη Λίγκα που θα εξετάσει επίσημα το ενδεχόμενο κατάργησης του VAR.
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
1'

Κίνηση που ενδέχεται να προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έκανε η Γουλβς.

Ο σύλλογος της Αγγλίας έθεσε υπό αμφισβήτηση τη χρησιμότητα του VAR και ζήτησε να εξεταστεί επίσημα το ενδεχόμενο κατάργησής του

«Δεν υπάρχουν ευθύνες - όλοι αναζητούμε απλώς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ποδόσφαιρο - και όλοι οι εμπλεκόμενοι εργάζονται σκληρά για να προσπαθήσουν να κάνουν την εισαγωγή της πρόσθετης τεχνολογίας επιτυχημένη. Ωστόσο, μετά από πέντε σεζόν VAR στην Premier League, ήρθε η ώρα για μια εποικοδομητική και κριτική συζήτηση σχετικά με το μέλλον του», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Γουλβς.

Όπως ενημέρωσε η Premier League, η ψηφοφορία για την κατάργηση του VAR θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου και θα χρειαστούν 14 από τις 20 ψήφους για να εγκριθεί το σχετικό αίτημα και να σταματήσει η λειτουργία αυτής της τεχνολογίας.

Το Sky Sports ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι «οι περισσότεροι σύλλογοι δέχονται τα επιχειρήματα της Γουλβς, αλλά πιστεύουν ότι η κατάργηση του VAR θα ήταν αντιπαραγωγική και θα έβλαπτε το κύρος της Premier League».

Έτσι, η 6η Ιουνίου θα είναι μια κρίσιμη ημέρα για το μέλλον της Premier League, αλλά φυσικά και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μιας και σε περίπτωση κατάργησης του VAR στην Αγγλία θα ακολουθήσουν πιθανότατα και άλλες χώρες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή