ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Έφτασε το καλοκαίρι - Πότε θα «εκτοξευθεί» ο υδράργυρος

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Πότε θα «εκτοξευθεί» ο υδράργυρος
Από φθινόπωρο ξαφνικά καύσωνας σε λίγες ημέρες σε όλη τη χώρα
Eurokinissi

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς από την Παρασκευή (17/5) θα σημειωθούν αυξημένες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας

Από φθινόπωρο ξανά άνοιξη σε λίγες ημέρες σε όλη τη χώρα, καθώς από τις 17 Μαΐου οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν... καλοκαίρι σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προέβλεψε άνοδο της θερμοκρασίας από την Παρασκευή σε όλη τη χώρα.

«Κύμα ζέστης το οποίο θα έρθει την Παρασκευή. Οι θερμοκρασίες θα είναι 34-36 βαθμούς, το φαινόμενο αυτό θα κρατήσει για τρεις ημέρες και σταματά την Κυριακή. Από Δευτέρα επιστρέφουμε σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, θα έχουμε θερμοκρασίες 24-26 βαθμούς», είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr.

Ωστόσο μέχρι την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη η εβδομάδα θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο τμήματα. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε άστατες καιρικές συνθήκες, ενώ από την Πέμπτη η αστάθεια θα περιοριστεί και ο υδράργυρος θα προσεγγίσει θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι.

Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η μέση θερμοκρασία θα κινηθεί στους 26-28 βαθμούς Κέλσιου.

Στην Αττική το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν συννεφιές που θα φέρουν μπόρες ή τοπικές καταιγίδες στα βόρεια, βορειοανατολικά τμήματα της περιφέρεια. Ο υδράργυρος στο κέντρο της πόλης θα αγγίζει τους 27 βαθμούς Κέλσιου.

Παρόμοιο σκηνικό με τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες θα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος θα αγγίζει τους 25 βαθμούς Κέλσιου.

Την Πέμπτη η αστάθεια θα αρχίσει να περιορίζεται στα ανατολικά και βόρεια. Το Σαββατοκύριακο θα ανέβει η θερμοκρασία, αγγίζοντας τους 33-35 βαθμών Κέλσιου.