ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο πρώτος νεκρός από τις πλημμύρες - Βρέθηκε πτώμα άνδρα στη Βερόνα

Ιταλία: Ο πρώτος νεκρός από τις πλημμύρες - Βρέθηκε πτώμα άνδρα στη Βερόνα
Piero Cruciatti/Anadolu via Getty Images

Στη Βερόνα η οποία πλημμύρισε από τη σφοδρή κακοκαιρία, οι πυροσβέστες ανέσυραν το πτώμα ενος άνδρα

Ακόμα πιο τραγικά τα νέα από την βορειοανατολική Ιταλία, η οποία βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας, καθώς οι Πυροσβεστικές Αρχές ενημέρωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου ότι ανέσυραν σήμερα το πτώμα ενός άνδρα από περιοχή της Βερόνα, η οποία είχε πλημμυρίσει.

Το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη βόρεια Ιταλία δεν έχει κοπάσει και το βράδυ, οι ακραίες καιρικές συνθήκες αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιφέρεια Βενέτο

Μετά από το Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε και την περιφέρεια Βένετο, στην βορειοανατολική Ιταλία.

«Κανείς δεν περίμενε τέτοιες πλημμύρες στα μέσα Μαΐου, αντιμετωπίζουμε μια τρομερά δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια.

Στην πόλη της Βιτσέντσα, τα ορμητικά νερά προκάλεσαν ζημιές σε αυλές και ισόγεια σχολείων, χωρίς να έχουν καταγραφεί τραυματίες. Σε πολλές αγροτικές περιοχές του Βένετο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και σήμερα, όπως επίσης δημοτικά πάρκα και κέντρα άθλησης. Όπως συνέβη και στο Μιλάνο, η χρήση ειδικών δεξαμενών, επέτρεψε να μειωθεί η στάθμη του νερού σε σειρά ποταμών. Η περιφέρεια Βένετο, πριν λίγο, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με χρήση ειδικών κονδυλίων, για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν πάνω από επτακόσιες επιχειρήσεις, σε όλη την βόρεια Ιταλία, ιδίως στην Λομβαρδία και το Βένετο.

Αυτή την ώρα, ολοκληρώνεται νέος έλεγχος στo ιστορικό πάρκο της πόλης Μόντζα, κοντά στο Μιλάνο, για να διαπιστωθεί αν, μέσα σε αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από το μένος των υδάτων, μπορεί να υπήρχε κάποιος επιβάτης.