ΚΟΣΜΟΣ

Φοβερή ανακάλυψη στις ΗΠΑ: Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία

Φοβερή ανακάλυψη στις ΗΠΑ: Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία
FACEBOOK.

Οι παραθεριστές έλαβαν εντολή να μην το αγγίξουν.

Το κρανίο μίας… καμπουροφάλαινας ξεβράστηκε σε παραλία, σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Οι παραθεριστές στο νησί Hatteras είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το αντικείμενο, ωστόσο, οι τοπικές αρχές έδωσαν ρητή εντολή να μην το αγγίξουν.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου εξήγησαν έκτοτε ότι το τμήμα του κρανίου που ανακτήθηκε ήταν μέρος της «κρανιακής κοιλότητας» ενός θαλάσσιου πλάσματος, με τη μέση καμπούρα φάλαινα να φτάνει σε μήκος τα 18,3 μέτρα και να ζυγίζει περίπου 40 τόνους.

«Οι καμπουροφάλαινες (Megaptera novaeangliae) έχουν εξειδικευμένες δομές κρανίου για να υποστηρίζουν τις μοναδικές συμπεριφορές διατροφής τους», εξήγησαν οι υπεύθυνοι του πάρκου.

«Το κρανίο τους είναι σχετικά εύκαμπτο, ιδίως γύρω από τις αρθρώσεις των γνάθων, γεγονός που τους επιτρέπει να ανοίγουν διάπλατα το στόμα τους για να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού και τροφής.

Επίσης, έχουν κάτω γνάθους που δεν είναι ενωμένες με το κρανίο τους», επισημάνθηκε ακόμη. Ανακαλύψεις όπως αυτή είναι συνηθισμένες στην περιοχή, με το Πάρκο να προσθέτει ότι η περιοχή αποτελεί «hotspot για τη δραστηριότητα θαλάσσιων θηλαστικών».