MEDIA

Νίκος Μάνεσης: «Εκτεθήκαμε, αν νυστάζεις κυρία Σάττι, πας στο ξενοδοχείο και κοιμάσαι»

Νίκος Μάνεσης: «Εκτεθήκαμε, αν νυστάζεις κυρία Σάττι, πας στο ξενοδοχείο και κοιμάσαι»

Ο Νίκος Μάνεσης τόνισε πως οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να παίρνουν πολιτική θέση, ιδιαίτερα όταν εκπροσωπούν μια χώρα σε τέτοιο διαγωνισμό.

Ο Νίκος Μάνεσης σχολίασε τη στάση της Μαρίνας Σάττι που χασμουρήθηκε σε συνέντευξη Τύπου της Eurovision την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ, που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής κατά την έναρξη της σημερινής του εκπομπή ανέφερε πως οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να παίρνουν πολιτική θέση, ιδιαίτερα όταν εκπροσωπούν μια χώρα σε τέτοιο διαγωνισμό.

«Την προηγούμενη βδομάδα δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε, γιατί ήταν σε εξέλιξη η Eurovision και έπρεπε να υπάρχει ένας σεβασμός. Τώρα που πέρασε, να πούμε δύο πράγματα, γιατί είδα ότι όλη την εβδομάδα υπήρχε μία γενικότερη διαμάχη», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Εξωτερική πολιτική δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι τραγουδιστές, ούτε οι χορευτές, ούτε οι συνθέτες, ούτε κανείς. Γιατί; Γιατί όλοι οι αυτοί οι ταλαντούχοι άνθρωποι - με εξαιρετικά τραγούδι υπό τη μπαγκέτα του Φωκά Ευαγγελινού - πήγαν με δικά μας λεφτά. Οπότε, αν νυστάζεις, κυρία Σάττι, πας στο ξενοδοχείο και κοιμάσαι να συνέλθεις. Δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την εικόνα.

Δεν είναι εικόνα αυτή. Ξεκάθαρα πράγματα. Είσαι κουρασμένη; Στο ξενοδοχείο και δεν θα έλεγε κανείς τίποτα».

Επιπλέον, ο Νίκος Μάνεσης διευκρίνισε πως και η ΕΡΤ δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα: «Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο η κυρία Σάττι. Ποιοι είναι αυτοί που μανατζάρουν τους καλλιτέχνες και τους χορευτές στη Eurovision από την πλευρά της ΕΡΤ, για να τους προφυλάξει; Οι άνθρωποι είναι ταλαντούχοι αλλά δεν ξέρουν να κάνουν πολιτική. Εξετέθημεν με αυτό που είδαμε. Είσαι κουρασμένη; Πήγαινε στο ξενοδοχείο, πάρε τα φάρμακά σου και ξεκουράσου. Όχι τώρα να ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου».