ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πόσα θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι

Τέλη κυκλοφορίας

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «από 1η Μαΐου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ανά μήνα

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα θα μπορούν να πληρώνουν στο προσεχές διάστημα όσοι φορολογούμενοι έχουν θέσει τα αυτοκίνητά τους σε καθεστώς ακινησίας.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, η πλατφόρμα myCar, μέσω της οποίας πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, όπως προγραμματίζεται να ανοίξει την 1η Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «από 1η Μαΐου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής των τελών ανά μήνα. Ασφαλώς όμως ισχύει ως έχει το πρόστιμο που προβλέπεται για την περίπτωση που κάποιος κινεί το όχημά του, ενώ το έχει δηλώσει σε ακινησία. Και είναι ένα πρόστιμο ύψος 10.000 ευρώ, διότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή παράβαση».

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν πριν το Πάσχα δηλαδή να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για όσους μέηνες του χρόνου θέλουν.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, θα μπορούν και φέτος, να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν οι ιδιοκτήτες να κυκλοφορούν το όχημα. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής. Π.χ. Ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. με ετήσια τέλη 120 ευρώ, αν προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους για ένα μήνα, για τον Απρίλιο, θα πληρώσει τέλη 10 ευρώ.