ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-0: Τον τελείωσε κι έμεινε «ζωντανός» για τον τίτλο!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Super League
EUROKINISSI

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε 2-0 τους «ερυθρόλευκους» στο εξ αναβολής ντέρμπι τίτλου και πλησίασε στο -1 την πρωτοπόρο ΑΕΚ, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των playoffs της Super League.

Ο ΠΑΟΚ, μετά την ΑΕΚ, νίκησε και τον Ολυμπιακό και πλέον θα παίξει τα ρέστα του για τον τίτλο στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πλησίασε στο -1 από την κορυφή, ενώ παράλληλα τελείωσε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είναι στο -5 κι έχουν ελάχιστες ελπίδες για τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ θέλει πλέον να κάνει το «2 στα 2» στα ματς με Παναθηναϊκό (εντός) και Άρη (εκτός), περιμένοντας παράλληλα κι ένα «στραβοπάτημα» της ΑΕΚ (παίζει με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο), για να πάρει το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά στο ντέρμπι της Τούμπας είχε ένταση, νεύρα και λίγες φάσεις. Οι γηπεδούχοι, όμως, εκμεταλλεύτηκαν τις στιγμές τους και με τα γκολ των Τάισον (26’) και Ζίβκοβιτς (65’) έφτασαν στη μεγάλη νίκη που τους κρατά «ζωντανούς» στη μάχη της κορυφής.

Η εξέλιξη του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετά ισορροπημένη, με τον ρυθμό να είναι γρήγορος, αλλά οι μεγάλες ευκαιρίες απουσίαζαν. Επίσης, το ματς είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες.

Η κλάση των Ζίβκοβιτς και Τάισον έκαναν τη διαφορά κι επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να πάρει το πάνω χέρι. Ο Σέρβος είχε την οξυδέρκεια να γυρίσει με «ψαλιδάκι» κι ο Βραζιλιάνος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 26’.

Το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση και πολλά νεύρα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Ολυμπιακός κράτησε την μπάλα και προσπάθησε να βρει γκολ ισοφάρισης, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που σκόραρε.

Σε μια φάση που ξεκίνησε από «ερυθρόλευκο» κόρνερ, ο Κωνσταντέλιας έδωσε στον Ζίβκοβιτς κι εκείνος με ωραίο πλασέ νίκησε στο τετ-α-τετ στον Τζολάκη, για το 2-0 στο 65ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά βρήκαν την καλύτερη τους φάση στο 90+3’, με το σουτ του Όρτα να τραντάζει το δοκάρι του Κοτάρσκι.

*Στη Θύρα 4 του γηπέδου της Τούμπας βρέθηκε πριν από τη σέντρα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Στέφαν Σβαμπ και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του υποστηρικτή του «Δικεφάλου», Κυριάκου Κωνσταντίνου, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Διαιτητής: Ντελαζό (Γαλλία)
Κίτρινες: Σβαμπ, Τόμας, Ντεσπόντοφ/Ποντένσε, Κάρμο, Κίνι, Ρέτσος
Κόκκινες: -/-
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Α. Ζίβκοβιτς (75’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (59’ Σαμάτα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (66’ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (74’ Καρβάλιο), Μαρτίνς (66’ Φορτούνης), Μασούρας (46’ Ποντένσε), Ναβάρο (46’ Ελ Κααμπί).

Σχετικές ειδήσεις