ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
Facebook / Hellenic Table Tennis Federation GRE Ομοσπονδία table tennis

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ιστορική πρόκριση για τον Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος προκρίθηκε για έκτη διαδοχική φορά στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Ο σπουδαίος αθλητής του Πινγκ Πονγκ επικράτησε 4-0 σετ του Βανγκ Γιάνγκ, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού τουρνουά.

Ο Σλοβάκος ήταν εκ των φαβορί των αγώνων, αλλά ο Γκιώνης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και σφράγισε με εμφατικό τρόπο το «εισιτήριο» για το Παρίσι, στο αγώνισμα του απλού!

Το επίτευγμα του είναι εντυπωσιακό, καθώς ανεβαίνει στην κορυφή των Ελλήνων αθλητών με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα, βάζει το όνομα του δίπλα σε αυτά των Τάσου Μπουντούρη (ιστιοπλοΐα), Άγη Κασούμη (σκοποβολή) και Ευαγγελία Ψάρρα (τοξοβολία), ενώ ξεπέρασε τον θρυλικό Καλλίνικο Κρεάνγκα, που έχει το δικό του σπουδαίο σερί στην επιτραπέζια αντισφαίριση από το 1996 έως το 2012.

Το Νο9 των αγώνων έδειξε απόλυτη ετοιμότητα, έχοντας τον… τελευταίο λόγο σε όλες τις κρίσιμες φάσεις κόντρα στο Νο4. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα έπεσε στο έδαφος και ξέσπασε για τη μεγάλη επιτυχία του.