ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Conference League: Απανωτές συσκέψεις 15 μέρες πριν τον μεγάλο τελικό για τα μέτρα υψηλής ασφαλείας

Conference League: Απανωτές συσκέψεις 15 μέρες πριν τον μεγάλο τελικό για τα μέτρα υψηλής ασφαλείας
In Time

Νέα σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα για τον μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας στην έδρα της ΑΕΚ στο OPAP ARENA της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 το μεσημέρι αυτή τη φορά στο Καραϊσκάκη όπου θα συμμετέχουν αξιωματούχοι της UEFA, ΕΠΟ, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Θα συζητηθούν με τις ομάδες οι διαδρομές των φιλάθλων ώστε να μην υπάρξουν έκτροπα από τυχόν θερμοκέφαλους που θα θελήσουν να αμαυρώσουν τη γιορτή του αθλητισμού.

Στην αστυνομία καθημερινά γίνονται επαφές και συζητήσεις καθώς υπάρχει προβληματισμός τόσο για εξωτερικές απειλές καθώς πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό γεγονός όσο και για τον κίνδυνο συνάντησης οπαδών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε εγρήγορση βρίσκονται ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική που συλλέγουν συνεχώς πληροφορίες και στοιχεία ενώ την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους έχουν ένα πρώτο σχεδιάγραμμα στα χέρια τους για το πως θα θωρακίσουν την εκδήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δεδομένα μέχρι τώρα είναι πως στα δύο σημεία που θα ξεκινήσει η διαδρομή των φιλάθλων μέχρι το OPAP ARENA, δηλαδή Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που θα γίνουν "σκιά" των φιλάθλων.

Γύρω από το γήπεδο θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 3 ζώνες ασφαλείας, σκύλοι της αστυνομίας θα ελέγχουν τους χώρους, από αέρος drones και ελικόπτερο της ΕΛ. ΑΣ θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν ενισχύσεις και από την περιφέρεια.

Ο αριθμός των αστυνομικών δεν έχει "κλειδώσει" ακόμα ωστόσο το σίγουρο είναι ότι στις 29 Μαΐου οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα είναι απροσπέλαστοι με το Opap Arena να μετατρέπεται σε "φρούριο". Άλλωστε όπως ανάφεραν πηγές από την Κατεχάκη, για να πετύχει η εκδήλωση θα πρέπει να πετύχουν τα μέτρα ασφαλείας. Η εντολή που έχει δοθεί είναι ξεκάθαρη και στόχος είναι να μην υπάρξει ούτε η παραμικρή ένταση.