ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Με Αντιτρομοκρατική και Europol ο τελικός του Conference League

Με Αντιτρομοκρατική και Europol ο τελικός του Conference League

Ξεκίνησαν οι συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας με αφορμή τον τελικό του Conference League που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρώτη αναγνωριστική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του UEFA Conference League στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια πραγματοποιήθηκε χθες στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στη λεωφόρο Κατεχάκη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η σύσκεψη, όπως αναφέρει η Καθημερινή, έγινε σε συνέχεια της επίσκεψης υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΓΑΔΑ στο Βέλγιο, όπου μετέβησαν τις προηγούμενες ημέρες για επαφές με τους αξιωματούχους ασφαλείας της UEFA στο περιθώριο της αναμέτρησης Μπριζ - Φιορεντίνα για την ίδια διοργάνωση.

Τα σημεία προβληματισμού για την ΕΛ.ΑΣ. είναι δύο: Το πρώτο αφορά τη διεθνή συγκυρία και τις απειλές που έχουν διατυπώσει οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους για πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια αθλητικών διοργανώσεων, όπως είναι οι αγώνες της τελικής φάσης του Champions League κ.ο.κ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη σύσκεψη μετείχαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας αλλά και της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών.

Οι πληροφορίες πάντως θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες μέσα από τις συναντήσεις των αστυνομικών με εκπροσώπους των δύο ομάδων.