ΕΛΛΑΔΑ

Βραυρώνα: Παίρνει εξιτήριο η μητέρα του νεκρού βρέφους - Άλλαξε την κατάθεσή του ο πατέρας

Βραυρώνα: Παίρνει εξιτήριο η μητέρα του νεκρού βρέφους - Άλλαξε την κατάθεσή του ο πατέρας
Έρευνες για το νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Η μητέρα του νεκρού βρέφους θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατό του

Εξιτήριο παίρνει η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό μέσα σε σακούλα σε χωματερή στη Βραυρώνα.

Η μητέρα του νεκρού βρέφους θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατό του. Σε βάρος της 24χρονης και του συντρόφου της ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία.

Το βρέφος, που - σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή - γεννήθηκε ζωντανό, είχε τραύματα στο κεφάλι. Μάλιστα, ο πατέρας του στην πρώτη του κατάθεση υποστήριξε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό και αναγκάστηκε να το πετάξει στα σκουπίδια υπό τον φόβο της απέλασης.

«Τρομοκρατήθηκα επειδή βρισκόμαστε λίγο διάστημα σε μία ξένη χώρα και φοβήθηκα για τις επιπτώσεις που θα είχαμε. Εγώ πέταξα το βρέφος στα σκουπίδια, αλλά ήταν ήδη νεκρό. Γεννήθηκε νεκρό και επειδή πανικοβληθήκαμε, το πέταξα στα σκουπίδια», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα τραύματα στο κεφάλι του βρέφους, ο πατέρας του είχε εκτιμήσει ότι «προκλήθηκαν όταν έριξα το βρέφος στον κάδο των σκουπιδιών ή και κατά τη διακομιδή των σκουπιδιών από το απορριματοφόρο και στη συνέχεια στη χωματερή».

Άλλαξε την κατάθεσή του ο πατέρας του νεκρού βρέφους

Ο 23χρονος άλλαξε την κατάθεσή του, υποστηρίζοντας ότι η σύντροφός του ήταν αυτή που του έδωσε τη σακούλα για να την πετάξει και εκείνος δεν γνώριζε πως η σορός του ήταν μέσα.

«Δεν έχω ακόμα στα χέρια μου την δικογραφία και είχα μία μικρή επικοινωνία με τον εντολέα μου οποίος έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη. Ο ίδιος μου είπε πως δεν γνώριζε πως στη σακούλα είχε το νεκρό βρέφος. Μου είπε πως η σύζυγός του γέννησε νεκρό το βρέφος και εκείνη το έβαλε στη σακούλα και του είπε να την πετάξει, χωρίς να του πει πως μέσα βρίσκεται το βρέφος. Εάν διαπιστώσω πως έχουν κάνει αυτήν την αποτρόπαια πράξη τότε δεν θα συνεχίσω να είμαι δικηγόρος κανενός», είπε ο δικηγόρος του, μιλώντας στο MEGA.