Βόλος: Γυναίκα… πλήρωσε για να πάρει δάνειο! – Πώς έπεσε στην παγίδα

Ετών 78 ο δράστης που μέσω Facebook άπλωνε… δίχτυα και «δάγκωνε» τα θύματά του
Βόλος: Γυναίκα… πλήρωσε για να πάρει δάνειο! – Πώς έπεσε στην παγίδα
Pixabay
2'

Θύμα απάτης ενός 78χρονου έπεσε μία γυναίκα που έφτασε στο σημείο να πληρώσει, σχεδόν το ένα έκτο των χρημάτων που ζητούσε… για να μπορέσει να πάρει δάνειο!

Ο ηλικιωμένος δράστης όπως αποδείχθηκε ήταν άριστος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσα από τα οποία άπλωνε τα δίχτυα του για να πιάσει τα θύματά του. Ο δράστης διαφήμιζε μέσω Facebook την εύκολη και γρήγορη παροχή τραπεζικών δανείων.

Κάπως έτσι το άτυχο θύμα πείστηκε και έπεσε στην παγίδα του, με την ίδια να αιτείται δάνειο ύψους 5.000 ευρώ. Το θύμα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με τον 78χρονο δράστη, του προσκόμισε τα στοιχεία της και εκείνος υποστήριξε ότι βάσει της οικονομικής της κατάστασης δεν θα μπορούσε να εκδώσει δάνειο άνω των 3.000 ευρώ.

Ο τετραπέρατος απατεώνας βρήκε τη λύση ισχυριζόμενος ότι θα μπορούσαν να… «λαδώσουν» τον τραπεζικό υπάλληλο και να τους χορηγήσει το ποσό που ζητούσαν. Μάλιστα ο 78χρονος προσδιόρισε άμεσα και το ποσό της μίζας που θα έπρεπε να πληρώσει η γυναίκα η οποία προσδιορίστηκε στα 737 ευρώ.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, μόλις ο 78χρονος έλαβε τα χρήματα εξαφανίστηκε. Η παθούσα που έχασε και τις τελευταίες οικονομίες της, κατήγγειλε το συμβάν και κινηθήκαν εναντίον του δράστη ενέργειες.

Χθες, δικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο ίδιος ήταν απών και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος υποστήριξε ότι και ο ίδιος ο 78χρονος ήταν θύμα απάτης. Όπως ισχυρίστηκε είχε… προσληφθεί από offshore εταιρεία για να βρίσκει πελάτες για τη χορήγηση δανείων και ότι ο ίδιος λάμβανε προμήθεια. Μάλιστα υποστήριξε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει μέρος των χρημάτων στην παθούσα μέσω από λογαριασμό της εταιρείας που έχει δεσμεύσει, μόλις αυτός αποδεσμευτεί.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 78χρονο σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για συνέργεια σε απάτη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή