ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το νέο ψηφιακό σχολείο – Τι θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης και Πιερρακάκης

Αυτό είναι το νέο ψηφιακό σχολείο – Τι θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης και Πιερρακάκης
EUROKINISSI.

Αποκαλυπτήρια για το νέο ψηφιακό σχολείο. Οι κινήσεις αναβάθμισης και η νέα πλατφόρμα για τους γονείς.

Στις 10:00, παρουσιάζεται σήμερα (17/05) το νέο Ψηφιακό Σχολείο από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερακάκη και την Υφυπουργό, Ζέττα Μακρή.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες του Ψηφιακού Σχολείου από τον οικισμό Ριζώματα του νομού Ημαθίας. Οι βασικές πρωτοβουλίες αφορούν τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση της πλατφόρμας MySchool, ενώ, θα υπάρχει παράλληλη λειτουργία μίας νέας πλατφόρμας (eParents) που θα απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες, αλλά και λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου.

Ψηφιακό Φροντιστήριο

Η πρώτη πιλοτική του φάση αφορά δύο μαθήματα του Γυμνασίου (Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά). Από τον Σεπτέμβριο του 2024, το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα εφαρμοσθεί τόσο στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου όσο και σε όλη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το πρόγραμμα των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι καθημερινό με απογευματινές ώρες διδασκαλίας.

Στο Ψηφιακό Φροντιστήριο τα μαθήματα θα γίνονται είτε ζωντανά, είτε με βίντεο. Η πλατφόρμα μετασχολικής διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών θα περιλαμβάνει, επίσης, υλικό για την αυτοαξιολόγηση μαθητών αλλά και εξατομικευμένη υποστήριξη – οι μαθητές θα μπορούν να επικοινωνούν για να λύνουν τις απορίες τους με καθηγητές μέσω chat.

Σχετικές ειδήσεις