ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Άστατος έως το Μεγάλο Σάββατο – Βελτιωμένος την Κυριακή του Πάσχα

pascha

Kαιρός:  Το βράδυ της Ανάστασης δεν αναμένονται φαινόμενα, με εξαίρεση την κεντρική Μακεδονία

Το βράδυ της Ανάστασης, σύμφωνα με το meteo.gr, δεν αναμένονται φαινόμενα, με εξαίρεση την κεντρική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία στις πεδινές ηπειρωτικές περιοχές και τα νησιά θα είναι μεταξύ 13 και 19 βαθμών, ενώ οι άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι ασθενείς (έως 3 μποφόρ). Στις νησιωτικές περιοχές, κυρίως του νοτίου Αιγαίου, οι άνεμοι θα πνέουν έως μέτριοι (έως 5 μποφόρ).

Βροχερό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πέρα από τις βροχές κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι και η συννεφιά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, δίνοντας λίγες πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση από το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Την Τρίτη του Πάσχα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου 2017, αναμένονται βροχές ή καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα (Σχήμα Δεξιά). Τις βραδινές ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο (4/5)

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν και από αργά τη νύχτα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.