ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το τροχόσπιτο Κασσελάκη ξεκίνησε με «ατζέντα» Πολάκη

Το τροχόσπιτο Κασσελάκη ξεκίνησε με «ατζέντα» Πολάκη

Το σύνθημα «καλύτερη ζωή τώρα» αναγράφεται στο τροχόσπιτο ενώ υπάρχει και η φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη

Τη μεγάλη περιοδεία σε Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με το προσωπικό του τροχόσπιτο, ξεκίνησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να περάσει στους πολίτες την εικόνα του «ροκ σταρ», αλλά και να καταστήσει όλους πως, πλέον, δεν υπάρχει κόμμα, αλλά μόνο ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αποθέωσε» τη λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών». Ωστόσο, παρέλειψε να αναφερθεί στον «αρχιτέκτονα» της, τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και «ξέχασε» να αναφέρει στο σχόλιο του, στα κοινωνικά δίκτυα, προκαλώντας οργή σε αρκετά στελέχη του κόμματος.

«Διαγράφοντας» τον Τσίπρα

Η λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών», αντικειμενικά «πλήγωσε» μεγάλο κομμάτι των ελλήνων. Και ο ΣΥΡΙΖΑ το ένιωσε για τα καλά, αφού καταβαραθρώθηκε στις εκλογές του 2019, στη Βόρεια Ελλάδα – ενώ δεν κατάφερε ούτε το 2023 να συνέλθει εκλογικά.

Το ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, όπως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που ενώ συμφωνούσαν με την ουσία της, την κατήγγειλαν για να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη, είναι επίσης δεδομένο. Μάλιστα, η Πειραιώς, ως κυβέρνηση, καλείται να αντιμετωπίσει και τα «τσαλίμια» του VMRO, που κέρδισε ξανά την πλειοψηφία στη Βουλή των Σκοπίων.

Το πολιτικό κόστος της όλης ιστορία, το πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είναι λογικό, με το πήρε διαστάσεις η αντιπαράθεση σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας από τη νέα κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, η Κουμουνδούρου έσπευσε να ψέξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να εμφανιστεί δικαιωμένη για την πολιτική που άσκησε ως κυβέρνηση.

Το ίδιο έκανε και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ένα μακροσκελές κείμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διαβάζοντας, όμως, τόσο την ανακοίνωση του κόμματος, όσο και το tweet του προέδρου του, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι κάτι λείπει.

Και αυτό δεν είναι άλλο, από οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα! Στον ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, «ξέχασαν» να γράψουν το όνομα του πρωθυπουργού που υπέγραψε τις «Πρέσπες».

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για «αστοχία», αλλά για συνειδητή επιλογή των συντακτών της ανακοίνωσης του κόμματος και του σχολίου Κασσελάκη. Και όπως είναι λογικό, τα στελέχη του «παλιού ΣΥΡΙΖΑ», είναι οργισμένα με αυτή την «παράληψη».

Στο προσωπικό του τροχόσπιτο…

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την προσωποπαγή προεκλογική καμπάνια, ενόψει των καλπών της 9ης Ιουνίου. Φρόντισε, μάλιστα, να υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για το τι σκέφτεται.

Πήρε το περίφημο τροχόσπιτο, στο οποίο φρόντισε να βάλει τη δική του φωτογραφία. Η ενέργεια αυτή ερμηνεύεται από αρκετούς ως μια ξεκάθαρη δήλωση, ότι το κόμμα, πλέον, είναι εκείνος. Ότι αποτέλεσμα και αν φέρει στις εκλογές, θα το αναγνωρίσει αποκλειστικά ως δικό του.

Και με αυτό το επίδικο -το ποιος έβαλε πλάτη στις ευρωεκλογές και ποιος όχι- θα ξεκινήσει τον τρίτο γύρο της εσωκομματικής σύγκρουσης που προετοιμάζει εδώ και μήνες.

…με ατζέντα Πολάκη

Αυτό που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, είναι η όξυνση της ρητορικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Επέμεινε στο ότι «θα ξεσκίσει» την κυβέρνηση, δείχνοντας ότι θα επιλέξει το «σκληρό ροκ» στον δρόμο προς την κάλπη.

Μόνο που το δικό του «ροκ», θα έχει έντονο «άρωμα» Κρήτης, διότι όλα δείχνουν ότι επιλέγει να προχωρήσει με την ατζέντα του Παύλου Πολάκη. Διότι δεν είναι μόνο το «ξέσκισμα» που υπόσχεται. Είναι το γεγονός ότι κάλυψε πλήρως τον χανιώτη βουλευτή για την πρόσφατη αντιεμβολιαστική του εκστρατεία, αλλά και για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, τον αντιγράφει πλήρως και στη συμπεριφορά. Ο Πολάκης, το βράδυ της Πέμπτης, έκλεισε με αγένεια το τηλέφωνο στα μούτρα της δημοσιογράφου, Νατάσας Γιάμαλη, στο Kontra.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ενοχλημένος, από ερώτηση που δέχθηκε σε ψυχαγωγική τηλεοπτική εκπομπή, όπου εμφανίστηκε και πάλι. Η παρουσιάστρια, Σίσσυ Χριστίδου, του έκανε κανονικές ερωτήσεις, φέρνοντας τον Στέφανο Κασσελάκη σε δύσκολη θέση.

Το αποτέλεσμα, ήταν να πετάξει ως -άλλος Πολάκης- το ακουστικό σε απευθείας σύνδεση και να κάνει υπόδειξη για το ύφος και το περιεχόμενο των ερωτήσεων που θα έπρεπε να του υποβάλλουν.

Νέα «καρφιά» Σπίρτζη

Η ερώτηση που προκάλεσε την έκρηξη του Στέφανου Κασσελάκη, αφορούσε τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Γιώργο Βασιλειάδη, τα «κεφάλια» των οποίων ζήτησαν οι «νεοκασσελίστας».

Πάντως, ο πρώην υπουργός, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, επεφύλαξε νέα «καρφιά» για τον πρόεδρο του κόμματος και τη δεξιά «στροφή» που πραγματοποιεί.

«Εμείς στην καρδιά μας έχουμε άλλα τρίπτυχα. Έχουμε το “εθνική ανεξαρτησία - λαϊκή κυριαρχία - κοινωνική απελευθέρωση”. Προφανώς δεν έχουμε υιοθετήσει το “πατρίς – θρησκεία – οικογένεια”», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης.