ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συστάσεις των ΗΠΑ: «Αυξημένη προσοχή στη Γερμανία λόγω Euro»

Συστάσεις των ΗΠΑ: «Αυξημένη προσοχή στη Γερμανία λόγω Euro»

Το Euro 2024 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, έγινε αφορμή για να συστάσεις των ΗΠΑ στους πολίτες της, προκειμένου να προσέξουν ιδιαίτερα υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι απειλές του ISIS έχουν θορυβήσει τους πάντες. Οι προτροπές για τρομοκρατικές ενέργειες από τζιχαντιστές, με έμφαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθούν αγώνες του Euro 2024 στη Γερμανία, μόνο απαρατήρητες δεν έχουν περάσει παγκοσμίως. Ειδικά απ’ τη στιγμή που οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν ανακοινώσει πως στη χώρα τους βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός τζιχαντιστών της Ευρώπης.

Οι ΗΠΑ λοιπόν, προχώρησαν σε προτροπές προς τους πολίτες τους. Για να επιδείξουν «αυξημένη προσοχή» όταν ταξιδεύουν στη Γερμανία. Ειδικά ενόψει της διεξαγωγής του Euro 2024, στα γήπεδα της χώρας της κεντρικής Ευρώπης. Μάλιστα ίδια ακριβώς οδηγία έχει εκδώσει και ο Καναδάς πριν τις ΗΠΑ.

Η ιστοσελίδα του State Department, έχει αναβαθμίσει τη Γερμανία στην δεύτερη κατηγορία με την ένδειξη «αυξημένη προσοχή». Τονίζοντας μάλιστα πως τρομοκρατικές ομάδες σχεδιάζουν επιθέσεις στη χώρα: «Τρομοκράτες μπορεί να επιτεθούν με σύντομη προειδοποίηση ή και απροειδοποίητα και στοχεύουν τουριστικές περιοχές και κέντρα συγκοινωνιών, αγορές, εμπορικά κέντρα και τοπικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, κλαμπ και εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα και μεγάλες αθλητικές και καλλιτεχνικές διοργανώσεις, σχολεία, αεροδρόμια και άλλα δημόσια σημεία».

Το Euro θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, ενώ στο διήμερο 23-25 στο Βερολίνο θα διεξαχθεί το Final Four της Euroleague στο μπάσκετ. Οι Γερμανοί ειδικά ενόψει Euro, έχει συνάψει συνεργασία με τη Γαλλία, έτσι ώστε η μία χώρα να βοηθήσει την άλλη, στις μεγάλες καλοκαιρινές διοργανώσεις που έχουν αναλάβει (Euro και Ολυμπιακοί Αγώνες).

Παράλληλα έχουν εξαγγελθεί αυξημένοι έλεγχοι στις εισόδους της χώρας ειδικά στη διάρκεια του Euro 2024.