ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: «Φωτιά» για τον τίτλο με ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - ΑΕΚ Super League
Intime News

Super League: Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, δύο ματς που μπορεί να κρίνουν τα πάντα ή θα διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για την κατάκτηση του τίτλου ως την τελευταία αγωνιστική.

Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της ιστορίας φτάνει στο τέλος του, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να δίνουν μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Η «Ένωση» έχασε την ευκαιρία στην Τούμπα να «αγκαλιάσει» την κορυφή, αλλά εξακολουθεί να κρατάει την κατάσταση στα χέρια. Πλέον, όμως, πλέον νιώθει την «καυτή» ανάσα του «Δικεφάλου του Βορρά», ο οποίος πλησίασε στο -1, μετά τη νίκη στο εξ αναβολής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξελίσσονται σε ρυθμιστή του πρωταθλήματος, καθώς υποδέχονται την ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος καλείται να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας του τίτλου και να ψάξει βαθμούς για να αποφύγει την τέταρτη θέση.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός μπορεί να κρίνουν ακόμα και τα πάντα ή ακόμα και τίποτα σε μια σεζόν που τα έχουμε δει όλα.

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ / ΚΑΝΑΛΙ

«Αθ. Διάκος»

Λαμία – Άρης

18:00, CosmoteSport2HD

«Γ. Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός – ΑΕΚ

20:00, CosmoteSport1HD

Τούμπας

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

20:00, Novasports Prime

Το Newsbomb σας παρουσιάζει τα σενάρια που δίνουν την κούπα στις δύο ομάδες:

Πώς γίνεται Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ παίρνει τον τίτλο με δύο στα δύο απέναντι σε Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και Λαμία στην OPAP Arena.

Παράλληλα, αν νικήσει τους Πειραιώτες, τότε φτάνει στους 78 βαθμούς και στέφεται πρωταθλήτρια από την Τετάρτη (15/5), αν ο ΠΑΟΚ δεν νικήσει την ίδια ώρα τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Πώς γίνεται Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του έχει σημαντικές ελπίδες για τον τίτλο, αλλά δεν κρατά την τύχη αποκλειστικά στα χέρια του.

Χρειάζεται νίκες στα δύο ματς που απομένουν με Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Άρη στο Βικελίδης.

Αν τα καταφέρει θα φτάσει τους 80 βαθμούς και θα περιμένει να μην κερδίσει η ΑΕΚ είτε με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη είτε με τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αν ο ΠΑΟΚ κάνει μία νίκη και μια ισοπαλία στα δύο ματς που απομένουν, τότε θα φτάσει τους 78 βαθμούς και για να πάρει τον τίτλο θα πρέπει η ΑΕΚ να μην κερδίσει κανέναν από τα δύο δικά της παιχνίδια.

Το... θαύμα που ψάχνουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ουσιαστικά τεθεί νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά μαθηματικά εξακολουθούν να έχουν ελπίδες.

Για να γίνει το θαύμα η ομάδα του Φατίχ Τερίμ χρειάζεται δύο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για να φτάσει τους 77 βαθμούς.

Ταυτόχρονα θα πρέπει η ΑΕΚ να πάρει μάξιμουμ ένα βαθμό στα δύο ματς με Ολυμπιακό και Λαμία, αλλά και να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Άρη την τελευταία αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του θέλει δύο νίκες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για να βρεθεί στους 76 βαθμούς, η Ένωση να χάσει από τη Λαμία, ισοπαλία στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και νίκη του Άρη την τελευταία αγωνιστική.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΑΕΚ 75 (34)
  2. ΠΑΟΚ 74 (34)
  3. Παναθηναϊκός 71 (34)
  4. Ολυμπιακός 70 (34)
  5. Άρης 52 (34)
  6. Λαμία 35 (34)

Η τελευταία αγωνιστική (10η) - 19 Μαΐου

  • ΑΕΚ – Λαμία (20:00)
  • Άρης – ΠΑΟΚ (20:00)
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (20:00)

Σχετικές ειδήσεις