Το Cat Cafe της Αθήνας άνοιξε τις πύλες του και μας υποδέχεται με νιαουρίσματα και γουργουρητά
ΕΛΛΑΔΑ

Το Cat Cafe της Αθήνας άνοιξε τις πύλες του και μας υποδέχεται με νιαουρίσματα και γουργουρητά

Μια καταπληκτική φιλοζωική ιδέα έγινε πραγματικότητα: Η Αθήνα, απέκτησε πρόσφατα Cat Cafe, στο οποίο δεκάδες γάτες που διασώζονται από τους δρόμους αποτελούν την... ατραξιόν για τους πολυάριθμους ήδη επισκέπτες του, ενώ συχνά από εδώ βρίσκουν τη μόνιμη κατοικία τους, καθώς διατίθενται προς υιοθεσία!

Εικονολήπτης: Χάρης Γκίκας

Οι γάτες εισήχθησαν στη χώρα μας τα αρχαία χρόνια από την Αίγυπτο, όπου λατρεύονταν σαν θεότητες, και όσοι έχουν την τύχη να κατέχουν μία ή περισσότερες, μπορούν εύκολα να αντιληφθούν το γιατί... Από τη Σεούλ αυτή τη φορά, ήρθε και στην Αθήνα μια εξαιρετική ιδέα, η δημιουργία ενός cat cafe, όπου τα μικρά αιλουροειδή που διασώζονται από τους δρόμους, φροντίζονται και ζουν χαρούμενα, αναζητώντας τον επόμενο κηδεμόνα τους.

Εδώ, στην οδό Νηλέως 54 και μόνο μετά από ραντεβού, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την παρέα δεκάδων φιλικών γατιών και αν... το επιλέξουν και τους επιλέξουν, να το υιοθετήσουν επί τόπου!

Το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει το Cat Cafe που άνοιξε τις πύλες του πριν από λίγους μήνες στο κέντρο της Αθήνας!

Φτάνοντας στην όμορφη γειτονιά κοντά στο Γκάζι, το πρώτο που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι η πόρτα του καφέ ήταν ερμητικά κλειστή και έπρεπε να χτυπήσουμε το κουδούνι. Ο λόγος, ποιος άλλος, η ηρεμία των δεκάδων γατιών που φιλοξενούνται, καθώς οι επισκέπτες πρέπει να εισέρχονται με προσοχή, αλλά και... τα αιλουροειδή να μην μπορούν να «αποδράσουν» στους δρόμους!

Στη συνέχεια, η ιδρύτρια του καφέ Ναταλί Σελληνίδου μας ζήτησε να πλύνουμε τα χέρια μας, ενώ για να μπούμε στον κυρίως χώρο του καφέ, περνάμε από αντιμικροβιακό χαλί...

Στον καλαίσθητο χώρο, που περιλαμβάνει και μεγάλη αυλή, είδαμε πολλά ήρεμα γατάκια να... απολαμβάνουν τον ήλιο, τα πολυάριθμα παιχνίδια ειδικά για αυτά, αλλά και την ανθρώπινη παρέα, όσων βρέθηκαν εκεί είτε για να απολαύσουν τον καφέ τους, είτε για να... επιλέξουν το κατοικίδιό τους!

Η αίτηση υιοθεσίας είναι μια εύκολη διαδικασία, και όπως μας είπε η Ναταλί Σελληνίδου, πολλοί είναι αυτοί που ήρθαν στο καφέ για μια βόλτα, και έφυγαν με έναν νέο τετράποδο συνοδοιπόρο τους.

Όλα τα γατιά προέρχονται από τη φιλοζωική οργάνωση της Ηλιούπολης, που τα διασώζει από τους δρόμους και στη συνέχεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα παραδίδει στο καφέ. Ήδη, πάνω από 40 γάτες έχουν βρει τη μόνιμη κατοικία τους μέσα σε έξι μήνες, καθώς υιοθετούνται περίπου 2 την εβδομάδα, αριθμός-ρεκόρ, σε σχέση με ότι ισχύει για τα «συμβατικά» καταφύγια. Οι αιτήσεις, δε, είναι τετραπλάσιες, κάτι το οποίο είναι πολύ ελπιδοφόρο, δεδομένου ότι στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια αδέσποτες γάτες.

Μέσα στο καφέ λειτουργεί και κατάστημα για τους... γατόφιλους, με τα έσοδα να αποδίδονται σε φιλοζωικούς σκοπούς... Η επίσκεψη γίνεται μόνο με κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων, ενώ τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν γίνονται δεκτά, γιατί... προέχει η ηρεμία των γατιών!

Γνωρίστε το Cat Cafe στο ρεπορτάζ του Newsbomb.gr:

Δείτε φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

Το Σπήλαιο των Πετραλώνων και τα μυστικά των 700.000 ετών αποκαλύπτονται ξανά στο ελληνικό κοινό

Αποστολή Newsbomb.gr: Το σαρωτικό «χτύπημα» των νέων του Παλέρμο στη Μαφία και την Κόζα Νόστρα

Η Μεγάλη Ελλάδα καλεί την Ελλάδα: Σικελία, αυτό είναι το μεγαλύτερο «ελληνικό» νησί της Μεσογείου

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ