ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νυχτερινή φωτιά δίπλα σε ξενοδοχείο - Η μάχη των πυροσβεστών

Κρήτη: Νυχτερινή φωτιά δίπλα σε ξενοδοχείο - Η μάχη των πυροσβεστών

Κρήτη: Οι φλόγες «έγλειψαν» την περίμετρο της ξενοδοχειακής μονάδας σε μια περιοχή με πολλά δέντρα

Άμεση ήταν η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που είχε ως αποτέλεσμα να αποτρέψουν τα χειρότερα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα, στην περιοχή της Αμμουδάρας του Δήμου Μαλεβιζίου δίπλα σε γνωστό μεγάλο ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ρέμα λίγο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, και στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 υπαλλήλους.

Δείτε βίντεο από τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς:

Στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση, με τις μαρτυρίες να αναφέρουν ότι δώσανε μάχη οι πυροσβέστες, για να μην φτάσουν οι φλόγες στην ξενοδοχειακή μονάδα, στην οποία υπάρχουν πολλά δέντρα.

Εκτός από την άμεση παρουσία των πυροσβεστών, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι είναι μεγάλο το πλάτος του δρόμου ανάμεσα στο ξενοδοχείο και το έλος - ποτάμι του Αλμυρού που είναι δίπλα, γεμάτο καλάμια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι από τους φοίνικες του ξενοδοχείου κάηκαν, ενώ μαρτυρίες ανέφεραν ότι πριν ξεσπάσει η φωτιά έγιναν αρκετές ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος στη περιοχή και δεν αποκλείεται αυτή να προκλήθηκε και από κάποιον μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

Ωστόσο τα ακριβή αίτια ερευνά το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.