ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Παρέδωσε στον Γουίλιαμ τον τίτλο του αντισυνταγματάρχη της Αεροπορίας Στρατού

Βασιλιάς Κάρολος: Παρέδωσε στον Γουίλιαμ τον τίτλο του αντισυνταγματάρχη της Αεροπορίας Στρατού
AP Photo

Ο Βασιλιάς Κάρολος πλήγωσε τον πρίγκιπα Χάρι, δίνοντας τον τίτλο που προοριζόταν για αυτόν στον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Τον τίτλο του ανώτατου Συνταγματάρχη του Αεροπορικού Σώματος Στρατού απένειμε ο βασιλιάς Κάρολος στον πρίγκιπα Γουίλιαμ, σε μια στρατιωτική τελετή στο Κέντρο Αεροπορίας Στρατού στο Χάμσαϊρ, τη Δευτέρα 13 Μαίου.

Πρόκειται για μια κίνηση που ξεσήκωσε αντιδράσεις, καθώς πιστεύεται πως ο τίτλος προοριζόταν για τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος εκπαιδεύτηκε ως πιλότος του Σώματος Αεροπορίας Στρατού το 2009, πριν υπηρετήσει δύο φορές στο Αφγανιστάν.

«Είναι πράγματι πολύ καλός πιλότος», είπε ο βασιλιάς για τον γιο του, o οποίος ο υπηρέτησε ως πιλότος έρευνας και διάσωσης για τρία χρόνια.

Ήταν η πιο πρόσφατη εμφάνιση του μονάρχη από τότε που επέστρεψε στα καθήκοντά του στα τέλη Απριλίου, σχεδόν τρεις μήνες αφότου ανακοινώθηκε από το Μπάκιγχαμ ότι πάσχει από έναν απροσδιόριστο τύπο καρκίνου.

Αλλά και ο πρίγκιπας της Ουαλίας, είχε επίσης κάνει ένα διάλειμμα από τις επίσημες υποχρεώσεις για αρκετές εβδομάδες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2024, επιλέγοντας να περάσει χρόνο με τη σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον για να την φροντίσει, αφού και εκείνη αποκάλυψε ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία για καρκίνο.