ΚΟΣΜΟΣ

Ανατριχιαστική πρόβλεψη: Ο πυρηνικός πόλεμος θα σκότωνε 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε 72 ώρες

Ανατριχιαστική πρόβλεψη: Ο πυρηνικός πόλεμος θα σκότωνε 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε 72 ώρες

Επιστήμονες και ερευνητές κάνουν μια εφιαλτική πρόβλεψη σε περίπτωση που ξεσπάσει ένας σε γενικευμένος πυρηνικός πόλεμος

«Τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους από τη ραδιενέργεια και τις καταστροφικές ατομικές εκρήξεις», αναφέρει η δημοσιογράφος Annie Jacobsen που έχει περάσει χρόνια ερευνώντας τις επιπτώσεις του πυρηνικού πολέμου.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος λέει ότι τις πρώτες 72 ώρες ενός πυρηνικού πολέμου, περίπου 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν, ενώ τα 3 δισεκατομμύρια περίπου που θα επιζήσουν θα αντιμετωπίσουν απίστευτες δυσκολίες.

Ο πυκνός καπνός από τις πυρκαγιές σε τρεις ηπείρους θα πυροδοτούσε μια μίνι εποχή παγετώνων, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τους επιζώντες να καλλιεργήσουν τροφή. «Μεγάλο μέρος του πλανήτη, σίγουρα τα μεσαία γεωγραφικά πλάτη θα καλύπτονταν από στρώματα πάγου. Μέρη όπως η Αϊόβα και η Ουκρανία θα θάβονταν στο χιόνι για 10 χρόνια», είπε η Jacobsen.

«Η γεωργία θα αποτύχει, και όταν η γεωργία αποτυγχάνει, οι άνθρωποι πεθαίνουν. Επιπλέον, έχουμε τη δηλητηρίαση από την ακτινοβολία, επειδή το στρώμα του όζοντος θα καταστραφεί και η έκθεση στον ήλιο θα είναι θανατηφόρα», πρόσθεσε μιλώντας στο κανάλι «The Diary Of A CEO».

Οι δύο χώρες που μπορεί ο άνθρωπος να επιβιώσει

Σύμφωνα με την Jacobsen ο καθηγητής Brian Toon, που είναι κορυφαίος ειδικός στην επιστήμη του κλίματος και της ατμόσφαιρας, ανέφερε υπάρχουν μόνο δύο χώρες όπου κάποιος θα μπορούσε να επιβιώσει με ασφάλεια όταν ξεκινήσουν να πέφτουν οι πυρηνικές βόμβες.

Αυτές είναι η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, καθώς μπορούν «να διατηρήσουν τη γεωργία».

Όπως σημείωσε, ο λόγος που οι δύο χώρες θα συνιστούσαν τα ιδανικά καταφύγια, είναι η γεωγραφική και πολιτική τους απόστασή τους από τους ηπειρωτικούς όγκους του πλανήτη.