ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Εικόνες μέσα από το ελικόπτερο του προέδρου πριν εξαφανισθεί

Ιράν: Εικόνες μέσα από το ελικόπτερο του προέδρου πριν εξαφανισθεί

Νέα πλάνα στα social media για το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου 

Πλάνα από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου πριν από την «ανώμαλη προσγείωση» ήρθαν στη δημοσιότητα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Μπορείτε να δείτε τον Mohammed Ali Ale-Hashem, τον εκπρόσωπο του Khamenei στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν και τον υπουργό Εξωτερικών του IRI Hossein Amir-Abdollahian στο σκάφος.

Την πληροφορία ότι ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι και η συνοδεία του επέβαιναν σε ρωσικό ελικόπτερο μεταφέρουν πηγές.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι οποίες ελέγχονται και συμπληρώνονται διαρκώς, κάνουν λόγο για ένα ελικόπτερο τύπου Mi-171, δηλαδή ρωσική προελεύσεως.

Ο λόγος της έκτακτης προσγείωσης του αεροσκάφους που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Εικάζεται πως το ελικόπτερο εισήλθε σε περιοχή χαμηλής ορατότητας εν μέσω επιδείνωσης του καιρού.

Το Mil Mi-17 είναι μια οικογένεια ρωσικών στρατιωτικών ελικοπτέρων σοβιετικής σχεδίασης που παρουσιάστηκε το 1975 (Mi-8M) και συνεχίζει να παράγεται από το 2021 σε δύο εργοστάσια, στο Καζάν και στο Ουλάν-Ούντε. Το ελικόπτερο χρησιμοποιείται κυρίως ως μεσαίο δικινητήριο μεταφορικό ελικόπτερο, καθώς και ως οπλισμένη έκδοση πυροβόλου.