ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης – ΠΑΟΚ: Τα… φιλάκια του Λουτσέσκου κι η μεγάλη ένταση στο φινάλε

Άρης - ΠΑΟΚ Super League
EUROKINISSI

Άρης – ΠΑΟΚ: Μεγάλη ένταση επικράτησε, μετά το τέλος του ντέρμπι στο «Κλ. Βικελίδης», όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 στην έδρα του Άρη και τερμάτισε στην κορυφή της Super League.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τα μέλη του «Δικεφάλου του Βορρά» να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γύρισε κι έστειλε… φιλάκια προς την κερκίδες, ενώ την ίδια ώρα επικράτησε μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών και των ανθρώπων των δύο ομάδων. Οι διαπληκτισμοί, μάλιστα, μεταφέρθηκαν και στη φυσούνα.

Λουτσέσκου: «Είναι μαγικό κι ανήκει στον Σαββίδη»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις που έκανε ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, υπογραμμίζοντας ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι δικό δημιούργημα. Αναλυτικά όσα είπε:

«Αυτό που συνέβη είναι πραγματικά μαγικό. Αν λάβουμε υπόψιν από πού ξεκινήσαμε, τις μηδαμινές πιθανότητες που μας έδιναν όλοι, όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για την ευρωπαϊκή πορεία μας.

Είναι φανταστική αυτή η πορεία που έχουμε κάνει. Ακόμη και σήμερα σ' ένα φανταστικό παιχνίδι που είχε κι αυτό δυσκολίες. Στα τελευταία 15' μείναμε με 10 παίκτες. Αντικατοπτρίζει μία σεζόν που είχαμε δυσκολίες, αλλά τις προσπεράσαμε. Είναι ξεχωριστό αυτό που συνέβη σήμερα, είναι ξεχωριστό και φανταστικό αυτό για μας.

Θέλω να επισημάνω πως ό,τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα και το σημερινό μας επίτευγμα ανήκουν στο αφεντικό μας, στον μεγαλομέτοχό μας, τον κ. Σαββίδη. Αυτός είναι που δημιούργησε την πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα, αυτός έφερε τους ποδοσφαιριστές μας.

Αφεντικό σ' ευχαριστώ πολύ. Είναι ένα βήμα παραπάνω αυτό για τον ΠΑΟΚ αυτή η σεζόν. Γίναμε πιο ευρωπαϊκή ομάδα, φτάνοντας για δεύτερη χρονιά σε τρία χρόνια στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι αυτό είναι δικό του επίτευγμα. Και πραγματικά του αξίζουν πολλά μπράβο και τον ευχαριστώ πολύ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους της ομάδας που ήταν μαζί μας καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ειδικότερα και χθες που ήρθε και μας στήριξε μία μερίδα οπαδών. Τους ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους, όπως ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που βρισκόταν συνεχώς κοντά μας. Τους αξίζει να πανηγυρίσουν, είτε βρίσκονται εδώ, είτε εκτός Θεσσαλονίκης, είτε σε άλλους Ηπείρους. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και στην ομάδα γενικότερα και στη διοίκηση που δούλεψε όλη αυτή τη σεζόν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε μέλη της διοίκησης. Τον Κυριάκο Κυριάκο, τη Μαρία Γκοντσαρόβα που ήταν συνέχεια μαζί μου, τον Μάκη Γκαγκάτση, τον Νίκο Σαββίδη, ιδιαίτερο τον Γιώργο Σαββίδη που βρισκόταν συνεχώς δίπλα μου, το τεχνικό μου επιτελείο, τους συνεργάτες μου, το ιατρικό επιτελείο και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα μέχρι και τους φροντιστές που ήταν εκεί για να μεταδίδουν τη θετική ενέργεια και να συμμετέχουν σ' όλο αυτό με τον δικό τους τρόπο».

Για το αν είναι πιο γλυκό το πρωτάθλημα από εκείνο το 2018/19: «Είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τότε. Αυτό που κάναμε φέτος είναι πραγματικά φανταστικό. Το γκρουπ το προηγούμενο που κέρδισε ήταν φτιαγμένοι για τον πρωταθλητισμό. Δεν ξεχνάω και θα το λέω συνέχεια ότι είχαν κερδίσει ακόμα έναν τίτλο, ο οποίος κλάπηκε από την ΑΕΚ. Τώρα μιλάμε για μία τελείως διαφορετική κατάσταση. Ποδοσφαιριστές που έπρεπε να παλέψουν συνεχόμενα με τα πάνω και τα κάτω τους, να αντιδράσουν σε ό,τι μπορούσε να παρουσιαστεί, αντιμετωπίζοντας τέσσερις πάρα πολύ δυνατές ομάδες, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, φτάνοντας στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, παίζοντας σήμερα το 58ο παιχνίδι. Οπότε δεν είναι μία εύκολη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό έδειξε ότι είναι μαχητές. Είμαι ευγνώμων για αυτό το οποίο πέτυχαν κι είμαι περήφανος».