ΕΛΛΑΔΑ

Μισός μισθός για τους εν αναμονή συνταξιούχους

Μισός μισθός για τους εν αναμονή συνταξιούχους

Προσωρινή σύνταξη στο ύψος του μισού μισθού κατά την έξοδο από την υπηρεσία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τους εν αναμονή συνταξιούχους του Δημοσίου.

Παράλληλα «επιστρατεύονται» υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων οι αδρανείς, για διάστημα άνω των 20 ετών, καταθέσεις στις τράπεζες.

Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τους συνταξιούχους του Δημοσίου αυξάνεται στα 65 το όριο ηλικίας για τη χορήγηση ΕΚΑΣ, καθιερώνεται η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα ως ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων, λαμβάνεται ειδική μέριμνα ώστε οι άγαμες θυγατέρες να μη χάνουν τη σύνταξη λόγω τεκμαρτού εισοδήματος από ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο και κόβεται η μία σύνταξη για όσους κληρικούς ασκούν παράλληλα και το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, εφόσον φόρεσαν τα ράσα μετά το 1993.

Στους χαμένους του νομοσχεδίου εντάσσονται οι καλλιτέχνες που συνταξιοδοτούνται από το Δημόσιο και αποτελούν τη μοναδική κατηγορία συνταξιούχων που είχαν εξαιρεθεί από τις έως σήμερα περικοπές. Εφεξής θα λαμβάνουν σύνταξη με πλαφόν 720 ευρώ.

Σαφώς κερδισμένοι από την άλλη πλευρά είναι οι περίπου 30.000 συνταξιούχοι εν αναμονή, που μέχρι σήμερα δεν λάμβαναν τίποτα, ενώ πλέον θα εισπράττουν το 50% τπου μισθού τους.