ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Διευκρινίσεις για τα τέλη αδειών κυκλοφορίας

Κύπρος: Διευκρινίσεις για τα τέλη αδειών κυκλοφορίας

Διευκρινίσεις σχετικά με το καθεστώς, που θα διέπει τα τέλη αδειών κυκλοφορίας μηχανοκίνητων οχημάτων, μετά από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εναρμόνιση με τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ, έδωσε στο Ράδιο Πρώτο ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Ο Σωτήρης Κολέττας ξεκαθάρισε ότι για όσα αυτοκίνητα είναι ήδη εγγεγραμμένα και για εκείνα που θα εγγραφούν μέχρι το τέλος του 2013 θα καθορισθεί το τέλος κυκλοφορίας τους με βάση τον κυβισμό και αυτό θα ισχύσει για όσο βρίσκονται στην κυκλοφορία.

Από την 1η Ιανουαρίου 2014, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται η νέα μέθοδος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόνο, αυτά τα οχήματα, είπε, θα πληρώνουν τέλος κυκλοφορίας με αυτή τη μέθοδο μέχρι το τέλος της ζωή τους.

Στο πλαίσιο της μνημονιακής σύμβασης, ωστόσο, συμπλήρωσε, υπάρχει όρος που προνοεί ότι τα υφιστάμενα οχήματα θα κληθούν από την 1η Ιανουαρίου 2014 να καταβάλουν ένα επιπρόσθετο τέλος, ύψους €10, €20 ή €30, ανάλογα με τον κυβισμό.

Το μέτρο αυτό, είπε, θα είναι προσωρινό και θα ισχύσει όσο διαρκεί το μνημόνιο.

Καθορίζεται, εξάλλου, περίοδος χάριτος ενός μήνα κατά την οποία είναι υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων τους,

Όσοι όμως ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας τους καθυστερημένα θα χρεώνονται επιπλέον 50 ευρώ, ως πρόστιμο για την καθυστέρηση

ΠΗΓΗ sigmalive.com