FUN TIME

12/12/12: Τι κρύβει η σημερινή ημερομηνία

12/12/12: Τι κρύβει η σημερινή ημερομηνία

Σε «συναγερμό» βρίσκονται οι αριθμολόγοι και προληπτικοί όλου του κόσμου, καθώς η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο, το τελευταίο που θα συναντήσουν στη ζωή τους: έχουμε 12/12/12.

Μπορεί τα τελευταία 11 χρόνια να έβριθαν από «τριπλές» ημερομηνίες, όμως το φαινόμενο θα κάνει να εμφανιστεί ξανά σχεδόν 100 χρόνια. Η επόμενη τέτοια ημερομηνία θα είναι η 1η Ιανουαρίου 2101.

Η 12η/12/12 είναι, λοιπόν, η τελευταία ευκαιρία που μπορούν να αξιοποιήσουν προληπτικοί και αριθμολόγοι. Για παράδειγμα, στο Λας Βέγκας θα πραγματοποιηθούν σήμερα περισσότεροι από 100 γάμοι, αριθμός δέκα φορές μεγαλύτερος από μια συνηθισμένη Τετάρτη του Δεκέμβρη.

Ο αριθμολόγος-σύμβουλος γάμου στο παρεκκλήσι το «Viva Las Vegas» εξηγεί: «Το χαρισματικό ζευγάρι που παντρεύεται στις 12 του μήνα είναι τυχερό και ισορροπημένο και θέτει συνεχώς νέους στόχους. Το 'προτρεπτικό' 1 και το 'ευαίσθητο' 2 φτιάχνουν ένα πολύ ισορροπημένο νούμερο. Το 1 μεταφέρει τις δονήσεις των νέων αρχών, ενώ το 2 φέρνει την ψυχική ισορροπία».

Σύμφωνα με επαγγελματίες αριθμολόγους, η ημερομηνία 12/12/12 είναι ιδανική για έρωτες και επενδύσεις. Ο Ινδός ειδικός Swetta Jumaani υποστηρίζει ότι είναι μια φανταστική μέρα για να ξεκινήσει μια επιχείρηση ή να γίνει μια σημαντική αγορά.

Επίσης, το 12 είναι ένας ιδιαίτερος αριθμός, καθώς το άθροισμα των ψηφίων του είναι 3. Το 3 είναι ο αριθμός του Δία, συμβολίζει δηλαδή το μεγαλύτερο πλανήτη, καθώς και τον πλούτο.

Προσοχή, όμως! Η 12η/12/12 είναι μια μέρα τελείως ακατάλληλη για να φοράμε μαύρα. «Το μαύρο είναι ένα δυσοίωνο χρώμα» λέει ο Ινδός αριθμολόγος, ειδικά τώρα που πλησιάζει και η 21η/12/12 (με το 21 να είναι αντίστροφο 12), ημερομηνία εκπλήρωσης της προφητείας των Μάγια.