ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Μάκη μέχρι και για ράβδους χρυσού!

Το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Μάκη μέχρι και για ράβδους χρυσού!

Φέρνουμε στο φως το ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο με το οποίο το ΣΔΟΕ ξετινάζει τους λογαριασμούς του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Τι ψάχνει να βρει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στους λογαριασμούς του ανθρώπου που διαμόρφωσε την κοινή γνώμη για περισσότερο από μια δεκαετία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Και, μάλιστα, δεν τον ελέγχει απλά. Τον κάνει φύλλο και φτερό. Με ένα «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ» και «ΑΠΟΡΡΗΤΟ» έγγραφό του –το οποίο φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα, σήμερα, το newsbomb.gr- το Σώμα ζητά από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμη και τις ράβδους χρυσού που –τυχόν- έχει ο (πρώην) μεγαλοδημοσιογράφος.

Το ΣΔΟΕ επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε μια πολύ συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Από 1/1/1998 έως και 31/12/2000. Προφανώς, το διάστημα δεν είναι τυχαίο. Είναι ακριβώς ο χρόνος που ο Τριανταφυλλοπουλος μεσουρανεί. Σχεδόν κάθε μέρα «αποκαλύπτει» και ένα άλλο σκάνδαλο προκαλώντας τα βασικά ένστικτα της κοινής γνώμης. Τότε, στο απόγειο της δόξας του, περνούν στα ψιλά οι –ουκ ολίγες- καταγγελίες για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, αλλά (ίσως το σημαντικότερο) και για τα σκάνδαλα που έχει στο συρτάρι του αλλά, για τους λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, επιλέγει να αφήσει για πάντα στο σκοτάδι.

Είναι προφανές ότι το ΣΔΟΕ έχει πληροφόρηση. Ότι ερευνά κάποια πολύ συγκεκριμένη υπόθεση οικονομικού εγκλήματος στην οποία εμπλέκεται το όνομα του Τριανταφυλλόπουλου. Αλλιώς, το χρονικό διάστημα δε θα ήταν τόσο «στοχευμένο». Και, δεδομένης της τόσο ενδελεχούς έρευνας, σε συνδυασμό με τη φράση του εγγράφου ότι «τα στοιχεία που ζητούνται κρίνονται απολύτως αναγκαία για την έρευνα που διενεργεί η υπηρεσία μας» και το αίτημα να αποσταλούν και τα στοιχεία τρίτων που συναλλάσσονται με τον Τριανταφυλλόπουλο, εύλογα προκύπτει ότι πρόκειται για υπόθεση μεγατόνων. Μάλιστα, το γεγονός ότι το έγγραφο του ΣΔΟΕ εστάλη μόλις προ 5μήνου (έχει ημερομηνία 23/5/12) αποκαλύπτει ότι η υπόθεση περιήλθε πρόσφατα στην αντίληψη του Σώματος.

Αναλυτικά, το ΣΔΟΕ θέλει να ξέρει:

- Τους λογαριασμούς του Τριανταφυλλοπουλου οποιασδήποτε μορφής για όλες τις μορφές κατάθεσης (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως) σε οποιαδήποτε τράπεζα

- Τις μετοχές που διαθέτει οι Τριανταφυλλόπουλος.

- Τα αμοιβαία κεφάλαια που έχει στο χαρτοφυλάκιό του ο Τριανταφυλλόπουλος.

- Τα παράγωγα προϊόντα σε δείκτες και μετοχές στα οποία έχει επενδύσει ο Τριανταφυλλόπουλος.

- Το συνάλλαγμα που διαθέτει ο Τριονταφυλλόπουλος.

- Την εκ μέρους του Τριανταφυλλόπουλου διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ ελληνικών και ξένων τραπεζών.

- Τις πράξεις συναλλάγματος στις οποίες προέβη ο Τριανταφυλλόπουλος (μετατροπή, εισαγωγή ή εξαγωγή συναλλάγματος).

- Τις θυρίδες του Τριανταφυλλόπουλου.

- Τις αγορές ομολόγων από τον Τριανταφυλλόπουλο.

- Τις αγορές εντόκων γραμματίων από τον Τριανταφυλλόπουλο.

- Τις αγορές χρυσών λιρών από τον Τριανταφυλλόπουλο.

- Τις αγορές ράβδων χρυσού από τον Τριανταφυλλόπουλο.

- Τις πράξεις repo του Τριανταφυλλόπουλου.

- Τα ενυπόθηκα δάνεια του Τριανταφυλλόπουλου.

- Τα παραστατικά για όλες τις διατραπεζικές εγγραφές πάνω από τα 10.000 ευρώ.

- Τα στοιχεία των προσώπων που τηρούν κοινούς λογαριασμούς με τον Τριανταφυλλόπουλο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΣΔΟΕ στο κατεπείγον έγγραφό του προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών «τα στοιχεία που ζητούνται κρίνονται απολύτως αναγκαία για την έρευνα που διενεργεί η υπηρεσία μας, η ολοκλήρωση της οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την άμεση συνδρομή σας».

eggrafo1
egrafo666

Η κοινή γνώμη πρέπει να ξέρει!

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση υποθέσεων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη επί χρόνια. Μάλιστα, το επίμαχο χρονικό διάστημα (κυβέρνηση Σημίτη) κρίθηκαν υποθέσεις τεράστιας εμβέλειας. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την περίοδο προετοιμασίας των Ολυμπιακών, την εποχή προ της εισόδου της χώρας στην ευρωζώνη και όταν ο πακτωλός των χρημάτων των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης έρρεε άφθονος στη χώρα. Δε μιλάμε, λοιπόν, ούτε για μια τυχαία εποχή, ούτε για έναν τυχαίο παράγοντα της δημόσιας ζωής του τόπου. Γι’ αυτό και η κοινή γνώμη δικαιούται να μάθει άμεσα: Τι ψάχνει να βρει το ΣΔΟΕ στους λογαριασμούς του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου;

Είναι βέβαιο ότι ο ίδιος θα σπεύσει να απαντήσει πως το γεγονός ότι τον ερευνούν δε σημαίνει αναγκαστικά και ότι είναι ένοχος. Ωστόσο, οι ενδείξεις μιλούν από μόνες τους: «ξεσκόνισμα» των λογαριασμών, απόλυτα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έρευνα και τρίτων προσώπων που συναλλάσσονται με τον Τριανταφυλλόπουλο. Και, όλα αυτά, για ένα πρόσωπο το οποίο οφείλει όχι μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται έντιμο. Γι’ αυτό και είναι ζήτημα Δημοκρατίας να ξεκαθαριστεί άμεσα η υπόθεση.

Πόσο μάλλον, όταν ο Τριανταφυλλόπουλος, που βαρύνεται με μια τόσο σοβαρή έρευνα του ΣΔΟΕ, συνεχίζει να έχει δημόσιο βήμα, να εγκαλεί δεκάδες ανθρώπους για παράνομο πλουτισμό, να δημοσιοποιεί κάθε τόσο και μια καινούρια λίστα του ΣΔΟΕ με φερόμενους ως ελεγχόμενους (παρότι τα ονόματα διαψεύδονται το ένα πίσω από το άλλο), την ώρα που το μόνο σίγουρο είναι ένα: ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει τον ίδιο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!