ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Απίστευτο: Αφήνουν νηστικές άπορες οικογένειες

Απίστευτο: Αφήνουν νηστικές άπορες οικογένειες

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Η Ε.Ε. δίνει χρήματα για την διανομή τροφίμων σε φτωχούς και η γραφειοκρατία τα πετάει στο καλάθι των αχρήστων.

Από τον Μάιο του 2013 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εκταμίευση ποσού 4.798.406 ευρώ από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προγράμματα της δωρεάν διανομής τροφίμων στους απόρους της χώρας μας. Μόνο που τα λεφτά (ακόμα μια φορά) χάθηκαν λόγω κακών χειρισμών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Τον Μάιο του 2013, συγκροτήθηκε επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης αποτελεσμάτων για τα κοινοτικά προγράμματα της δωρεάν διανομής τροφίμων στους άπορους της χώρας.

Το πρόγραμμα αυτό προέβλεπε εκταμίευση ποσού 4.798.406 ευρώ για την αγορά και διανομή ρυζιού στους άπορους της Ελλάδας. Ο διαγωνισμός έγινε και τον Αύγουστο του 2013, έγινε δεκτή και κατακυρώθηκε με απόφαση του υπουργού κ. Αθ. Τσαυτάρη, η προμήθεια, μεταφορά και δωρεάν διανομή ρυζιού στην εταιρεία ΣΠ....

ryzi

Επειδή φαίνεται ότι, τόσο η κατακύρωση αλλά και γενικότερα ο διαγωνισμός είχα κάποια προβλήματα, οι εταιρείες που αποκλείσθηκαν προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με βάση την όλη καθυστέρηση που προέκυψε, ζήτησε παράταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πληρωμή του ρυζιού. Η παράταση δόθηκε προφορικά (περίεργα πράγματα συμβαίνουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση), όπως αναφέρεται στο έγγραφο σχετικής υπουργικής απόφασης.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, ακύρωσε την κατακύρωση στην εταιρεία ΣΠ... και με την ίδια απόφαση, «μοίρασε» τη δουλειά και σε μία δεύτερη εταιρεία ΠΙ... που είχε προσφύγει στο δικαστήριο και πέτυχε την ακύρωση του διαγωνισμού.

RICE-1

Με τούτα και με εκείνα ο καιρός πέρασε, χάθηκε η προθεσμία εκταμίευσης των 4.798.406 ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση τελικώς δεν δέχτηκε να δώσει παράταση (ούτε προφορική, ούτε γραπτή) για την απορρόφηση των χρημάτων, με αποτέλεσμα μόλις χθες να δημοσιευθεί υπουργική απόφαση στην οποία αναφέρεται επί λέξει τα εξής:

«Ματαίωση του έργου της προμήθειας, μεταφοράς και δωρεάν διανομής ρυζιού parboiled σε απόρους της χώρας, βάσει προγράμματος της Ε.Ε., έτους 2013»

«...την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ελληνικού αιτήματος για παράταση της προθεσμίας της 15-10-2013 για την πληρωμή του δικαιούχου κατά το άρθρο 4 του κανονισμού 1020/2012 της Επιτροπής της 6ης Νοεμβρίου 2012, και, κατά συνέπεια της ανατροπής του προβλεπόμενου από την κοινοτική νομοθεσία και την Διακήρυξη χρονοδιαγράμματος,

5. η κατά παράβαση της εν λόγω προθεσμίας εκτέλεση της δωρεάν διανομής ρυζιού parboiled στους απόρους της Χώρας για το έτος 2013, θα έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με το σύνολο της δαπάνης (4.798.406,41 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.), λόγω της αρνήσεως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να την χρηματοδοτήσει και μάλιστα στην παρούσα κρίσιμη για την οικονομία της Χώρας χρονική στιγμή.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Άρθρο 1ο
Την οριστική ματαίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για το έργο της προμήθειας, μεταφοράς και δωρεάν διανομής ρυζιού parboiled σε απόρους της χώρας, βάσει προγράμματος της Ε.Ε., έτους 2013.

10-patates1

Έλεος, φτάνει πια!

Χάσαμε περίπου 5 εκατ. ευρώ από περίεργες, αδικαιολόγητες και ανεξήγητες καθυστερήσεις, που θα χρησίμευαν για να έχουν τροφή οι άποροι και οι υπουργικές αποφάσεις μιλάνε για προφορικές παρατάσεις από την Κομισιόν και άλλα ευτράπελα...

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Ο κιμάς από άλογα ΓΚΟΤΖΙΛΑ και ο Τσαυτάρης

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έδωσαν 27,8 εκατ. ευρώ για γραμματόσημα

Έδωσαν 27,8 εκατ. Ευρώ για γραμματόσημα

Στο Υπουργείο Εξωτερικών δίνουν 150.000 ευρώ για φουλάρια και γραβάτες

Αποκαλύψεις- βόμβα για τις σπατάλες του Γιώργου Παπανδρέου