ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Επίσκεψη Ρότσταϊν: Σχεδόν άπραγος έφυγε από την Ελλάδα ο απεσταλμένος του Ισραήλ

Επίσκεψη Ρότσταϊν: Σχεδόν άπραγος έφυγε από την Ελλάδα ο απεσταλμένος του Ισραήλ

Σχεδόν άπραγος έφυγε ο απεσταλμένος του Ισραήλ στην Ελλάδα Ζεέβ Ρότσταϊν, διευθυντής του μεγαλύτερου ιατρικού κέντρου στη Μέση Ανατολή Sheba.


Μετά την αποκάλυψη των ύποπτων σχεδίων του Ισραήλ από το newsbomb.gr για τους πραγματικούς στόχους αυτής της επίσκεψης στη χώρα μας, ο σχεδιασμός των Ισραηλινών δεν ευοδώθηκε, γιατί προφανώς σε κάποιους τουλάχιστον από τον ιδιωτικό τομέα πρυτάνευσε η λογική.

Έτσι τα ραντεβού του κ. Ρότσταϊν με το Ιατρικό Κέντρο και τα στελέχη του, καθώς και με το ιατρικό ίδρυμα Υγεία και τα στελέχη του, δεν είχαν ιδιαίτερο αποτέλεσμα σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στη σύναψη συμφωνιών.

«Έγιναν απλώς συζητήσεις και τα ραντεβού τελείωσαν πολύ γρήγορα σε κλίμα τυπικό και ελαφρώς καχύποπτο» σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο διευθυντής του Sheba, αν και πετυχημένος μάνατζερ στη σύναψη συμφωνιών για λογαριασμό του Ισραήλ, δεν κατάφερε να πείσει τα στελέχη των ελληνικών ιδιωτικών ιατρικών ιδρυμάτων για τη συμφωνία αυτή, καθώς επισκιάστηκε από τις αποκαλύψεις του newsbomb.gr για τα ζητούμενα αυτών των συναντήσεων και τον ανθελληνικό τους χαρακτήρα.

Οι στόχοι της επίσκεψης, άλλωστε, διατυπώνονταν και στο σχετικό δελτίο Τύπου, γραμμένο από την ισραηλινή πρεσβεία:

«Ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Sheba, του κορυφαίου ιατρικού κέντρου στο Ισραήλ, Καθηγητής Ζεέβ Ρότσταϊν, ξεκίνησε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα με σκοπό τη δημιουργία συνεργασίας (οικονομικής, ανταλλαγή τεχνογνωσίας) με ελληνικά ιατρικά κέντρα και την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στο Ισραήλ».

«Με ένα πόδι στην ιδιωτική υγεία, το Ισραήλ θα μπορούσε να βάλει και το άλλο πόδι στη δημόσια, διότι η μία κίνηση θα ενίσχυε την άλλη» σχολίασε στέλεχος των ιατρικών ιδρυμάτων, τα οποία φέρονται να μην ήξεραν όλα τα θέματα της συνάντησης ούτε ότι θα ζητείτο από την πλευρά του Ισραήλ πρόσβαση για τον ιατρικό τουρισμό στο πελατολόγιό τους, αλλά ούτε και ότι αυτή η συνάντηση ήταν κατευθυνόμενη για να στρώσει το χαλί των συναντήσεων και από κυβερνητικά στελέχη.

Η μόνη συνάντηση που μπορεί κανείς να πει ότι υπήρξε πρόοδος ήταν με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Μαζί της ο κ. Ρότσταϊν συζήτησε το θέμα παιδιών με καρκίνο και την ενδεχόμενη μεταφορά τους στο Ισραήλ, όπου στην ουσία οι οικογένειές τους θα πληρώνουν όσο και στην Ελλάδα.

Υπήρξε μια σχετική συμφωνία ανάμεσά τους για την μελέτη του θέματος αυτού, αφού πρωτίστως αναγνωρίστηκε και από τις δύο πλευρές η καλή θέληση για ένα τέτοιο σημαντικό θέμα που αφορά τον καρκίνο.

Θυμίζουμε ότι ο στόχος αυτής της επαφής από το Ισραήλ ήταν μετά από δωρεά του Σάμπυ Μιωνή, εβραίου επιχειρηματία, να μεταφέρονται παιδιά με καρκίνο από την Ελλάδα στο Sheba του Ισραήλ και να δέχονται όλη την θεραπεία και τα εξελιγμένα μηχανήματα με κοστολόγηση όχι αλλοδαπού αλλά ντόπιου, που σημαίνει καλύτερες τιμές.

Αυτό βέβαια το σημείο που ακούγεται πρωταρχικά ευεργετικό για τις οικογένειες των παιδιών, κρύβει πίσω του ένα σχέδιο μεγαλεπήβολο, να προχωρήσουν μετά και σε συμφωνία με το ελληνικό κράτος για να στέλνει επίσημα τα περιστατικά εκεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι «στρώνει» η κυβέρνηση το χαλί στους Ισραηλινούς

Θα επιτρέψει ο Βορίδης την επέλαση των Ισραηλινών στην υγεία;

Η υγεία των Ελλήνων στα χέρια των Ισραηλινών