ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Κινδύνεψε να τυφλωθεί από τον περλίτη του Κυριακόπουλου

Κινδύνεψε να τυφλωθεί από τον περλίτη του Κυριακόπουλου

Ένα καλοκαιρινό μπάνιο στη θάλασσα παραλίγο να στοιχίσει ακριβά σε έναν κάτοικο της Μήλου, που κατέληξε στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα στα μάτια.

Ο λόγος για τον κ.Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος, όπως καταγγέλλει, στις 19 Ιουλίου του 2007 πήγε στην παραλία Φυριπλάκα στη Μήλο για να κολυμπήσει. Δεν υπολόγιζε, όμως, στον ρυπαντή του νησιού βιομήχανο Οδυσσέα Κυριακόπουλο και την εταιρεία του «S&Β», η οποία όπως αποκάλυψε το newsbomb με στοιχεία, φωτογραφίες και βίντεο, ρίχνει τον επεξεργασμένο υπέρλεπτο περλίτη από τα εργοστάσιά της στη θάλασσα. Το αποτέλεσμα ήταν ο άνδρας να καταλήξει στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να του βγάζουν τον περλίτη από τα μάτια με το τσιμπιδάκι, ενώ χρειάστηκε ακόμη και χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υγείας του!

Ο κ.Στυλιανίδης δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Όταν συνήλθε από την περιπέτεια της υγείας του, υπέβαλλε μήνυση για σωματική βλάβη κατά τον Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «S&B» Οδυσσέα Κυριακόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου Ευθυμίου Βιδάλη, του Γενικού Διευθυντή κλάδου περλίτη Άρι Χατζηπαρασκευά και κάθε άλλου υπευθύνου στελέχους της ανωτέρω εταιρείας. Ο κ.Στυλιανίδης υποστηρίζει στη μήνυσή του: «Κατά την καλοκαιρινή περίοδο του 2007 και ειδικότερα στις 19-07-07, ενώ κολυμπούσα στη θάλασσα στην περιοχή Φυριπλακα ένιωσα ένα ξένο σώμα να μπαίνει στα μάτια μου, το οποίο μου δημιούργησε σταδιακά ερεθισμό και πόνο. Η ενόχληση ήταν τόσο μεγάλη που αναγκάστηκα να μεταβώ στο Κέντρο Υγείας Μήλου, προκειμένου να μου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πράγματι, εκεί ο γιατρός διαπίστωσε ότι μέσα στους οφθαλμούς μου υπήρχε ξένο – σώμα επρόκειτο, όπως διαπίστωσε ότι μέσα στους οφθαλμούς μου υπήρχε περλίτη, που δεν βρίσκεται ως τέτοιος στη φύση, αλλά προερχόταν προφανώς από το κοντινό ορυχείο του Τσιγκράδου – και αφού το αφαίρεσε μου συνέστησε την κατάλληλη αγωγή».

Όμως, η περιπέτεια μόλις είχε αρχίσει για τον κ.Στυλιανίδη. Το πρόβλημα στα μάτια του αντί να ξεπεραστεί, άρχισε να επιδεινώνεται, όπως υποστηρίζει στη μήνυσή του: «Οι ενοχλήσεις, όμως, συνεχίσθηκαν, με τον καιρό δε στο αριστερό μου μάτι εμφανίσθηκε χαλάζιο, ήτοι μια φλεγμονώδης διόγκωση του βλεφάρου που οφείλεται στην κατακράτηση σμήγματος μετά την απόφραξη ενός από τους μικρούς αδένες του βλεφάρου. Το βλέφαρο έχει οίδημα, είναι κόκκινο και πονάει, ειδικά όταν του ασκείται πίεση. Σύμφωνα με την από 25-7-2008 βεβαίωση του Κέντρου Υγείας Μήλου η περίπτωση χρήζει χειρουργικής αντιμετώπισης. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στα μεγάλα χαλάζια το βάρος της κύστης που δημιουργείται μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θολή όραση λόγω του αστιγματισμού που προκαλεί πιέζοντας τον κερατοειδή».

Εκατοντάδες τα περιστατικά στο Κέντρο Υγείας!

Ο κ.Μιχάλης Στυλιανίδης δεν είναι ο μοναδικός κάτοικος της Μήλου που κατέληξε στο νοσοκομείο με οφθαλμολογικό πρόβλημα εξαιτίας του περλίτη, όπως ισχυρίζεται. Κάθε χρόνο στο Κέντρο Υγείας του νησιού καταγράφονται εκατοντάδες παρόμοια περιστατικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και τα κατέθεσε στον εισαγγελέα, «από τις αρχές του 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους είχαν καταγραφεί στο Κέντρο Υγείας της Μήλου 300 (!) κρούσματα τέτοιων τραυματισμών», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει, ότι «σε άλλες αναφορές του ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μήλου κ.Ηλίας Αποστολόπουλος καταγράφει επιπλέον 514 περιστατικά τοπ 2005 και 471 περιστατικά μόνο κατά τους θερινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο) του 2006»!