ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Hyundai: Νέα Μπερλίνα από το 2016

Hyundai: Νέα Μπερλίνα από το 2016

Το έχει βάλει σκοπό ηHyundaiνα παίξει σοβαράστην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακώνκαι για το λόγο αυτό προετοιμάζεται από τώρα για το 2016!

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Automotive News, οι Κορεάτες δεν κρύβουν τις προθέσεις τους για την κατασκευή μιας μπερλίνας με διαστάσεις μεγαλύτερες από την BMW σειρά 3 και σε σχέδιο δυναμικό-σπορ. Το όλο project φέρει την κωδική ονομασία RK και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι μια πισωκίνητη μπερλίνα.

Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει τα τεχνολογικά στοιχεία που θα υποστηρίξουν το συγκεκριμένο project αν και κάποιες εικασίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτές, το νέο μοντέλο της Hyundai θα φορά είτε έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα απόδοσης 274 ίππων που υπάρχει στο Genesis Coupe είτε έναν V6 3,3 λίτρων με απόδοση 293 ίππων που σήμερα ανευρίσκεταιστο μοντέλο Azera.

Σε κάθε περίπτωση πάντως,το σχεδιαστικό μοτίβο έχει ήδη προκαθοριστεί και θα έχει αναφορές στο εικονιζόμενο πειραματικό μοντέλο HCD-14 Concept που έχει ήδη παρουσιαστεί εφέτος σε δύο διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: Carzine.gr